• Danish
  • English

Seneste nyheder

ABB vinder stor rammeordre fra BMW

20-09-2011
ABB har fået en stor rammeordre fra BMW-gruppen på implementering af BMW’s ny lakeringsproces. I løbet af de næste par år skal de komplette funktionelle malesystemer, som består af malerobotter med applikationspakker, leveres. Det sker efter at BMW i 2008 udpegede ABB som strategisk partner på industrirobotter.

Kilde: ABB

Det meste af udstyret består af ABB's nyeste malerobotter, der kendetegnes ved deres høje ydelse og kompakte design, der reducerer produktionsområdet. De kommer til at indgå i den fuldautomatiske påføring af grunder og dæklak indvendigt og udvendigt i karosserierne. BMW vil desuden benytte robotserien til behandling og lakering af plastkomponenter.

- Robotter er med til at reducere omkostningerne til lakering i produktionsprocessen og sikrer en forbedret produktkvalitet. De giver ikke alene mere pålidelige produktionsprocesser men optimerer og forbedrer dem samtidig, forklarer Ulrich Spießhofer, der er medlem af ABB's ledelsesgruppe og ansvarlig for forretningsenheden Discrete Automation and Motion.

ABB's teknologi giver en række afgørende fordele, især på funktionalitet og konfiguration. Kvalitet og præcision spiller en afgørende rolle, når det gælder maling og lakering. De mere effektive malerprocesser reducerer forbruget af maling og dermed begrænser miljøpåvirkningen.

ABB's robotter giver kunderne mulighed for at implementere effektive produktionssystemer, der uden problemer fremstiller produkter i topkvalitet i en lang årrække. Virksomhedens sortiment af produkter og løsninger til leanproduktion omfatter hele produktionslinjen fra det rå karosseri til slutsamling. De styrker konkurrenceevnen, samtidig med at de opfylder kundernes specifikationer optimalt.

ABB har installeret mere end 190.000 robotter på verdensplan.

ABB (www.abb.comhttp://www.abb.com/) is a leader in power and automation technologies that enable utility and industry customers to improve their performance while lowering environmental impact. The ABB Group of companies operates in around 100 countries and employs about 130,000 people.

Kontaktperson
Steffen EnemarkSteffen Enemark

Forretningsdirektør - Robotics

ABB

M +45 2015 5216

robocluster

Kort om Innovationsnetværket RoboCluster 

Innovationsnetværket RoboCluster samler danske kompetencer inden for forskning, udvikling og design af robotteknologi. Netværket giver dig ny viden om robotter, robotteknologi og intelligente løsninger og services til indsatsområder med stor politisk og udviklingsmæssig bevågenhed. Få nye input til netop dine udfordringer med robotteknologi og automatisering og kom tættere på det danske robotmiljø 

Læs mere...
  • Kontakt
  • Campusvej 55
  • 5230 Odense M
  • Telefon: 6550 7400
  • LOADEMAIL[mail]DOMAIN[robocluster.dk]

Bevillingsgivere

Bevillingsgivere