• Danish
  • English

Seneste nyheder

Udvikling af procesforbedrende tørremetode

11-08-2004
bazig i Odense finder procesforbedrende metode til aftørring af deres råvaremateriale. Med hjælp fra RoboCluster har bazig fået kontakt til en række videnpersoner, som har ført virksomheden videre mod en mere lønsom aftørringsmetode. Nu drøftes mulighederne for etablering af et nyt tørreri.

bazig i Odense er specialiseret i udvikling og fremstilling af miljøvenlige absorberingsløsninger, som bl.a. bliver anvendt i industriel produktion, maritim industri, kæledyrsbranchen og landbruget. Løsningen består af biologisk nedbrydelige naturfibre, der hurtigt og effektivt kan opsuge væsker som vand, olie, fedtstoffer, farver og lakker samt indkapsle lugt og fugt.

Materialet bliver formet som måtter, slanger, ruller, puder eller strøelse og er velegnet til rengøring i produktionshaller, hvor det f.eks. opsuger spild af olie, farver, lakker, etc. I landbruget bliver det typisk benyttet til rengøring af stalde, idet materialet kan indkapsle lugt og fugt, og derved hindre virus-, bakterie- og svampevæksters udbredelse. Det samme gør sig gældende når produktet anvendes til strøelse til kæledyr. bazig producerer også vandskydende flydespærrer, som er effektive ved bekæmpelse af olieforureningsudslip. Spærrerne holder sig flydende over længere tid og kan både bremse olieforureningen og absorbere den på vandoverfladen.

Ønske om en procesforbedrende tørremetode

I foråret 2004 henvendte bazig sig til RoboClusters Projektbørs med ønsket om at få forbedret tørremetoden omkring deres produkt. Naturfibrene indeholder som råvaremateriale ca. 80% vand, der skal aftørres af for at slutproduktet effektivt kan absorbere væsker. RoboCluster udpegede en række videnpersoner, som kunne være interessante for bazig og arrangerede et møde, hvor parterne kunne diskutere problemstillingen.

Den eksisterende tørremetode blev beskrevet som omkostningstung. Vvidenpersonerne foreslog derfor, at der blev benyttet spraytørring og Birgir Nordahl fra TUFCO - Ingeniørhøjskolen Odense Teknikum og Syddansk Universitet, henviste bazig til to relevante firmaer. bazig tog kontakt til firmaerne og påbegyndte nogle pilotforsøg, som viste meget positive resultater. I dag er bazig forsat i dialog med virksomhederne og drøfter nu mulighederne for etablering af et nyt tørreri. Man forventer, at de første spadestik bliver taget i begyndelsen af foråret 2005.

Om samarbejdet med RoboCluster udtaler direktør René Lydiksen Gregersen, bazig ”Vi har mødt nogle meget kvalificerede mennesker og jeg sætter stor pris på det engagement og den faglighed de har lagt i vores projekt. Står jeg en anden gang med et lignende problem vil jeg helt sikkert ringe til RoboCluster igen.”

Læs mere om bazig på www.bazig.com

robocluster

Kort om Innovationsnetværket RoboCluster 

Innovationsnetværket RoboCluster samler danske kompetencer inden for forskning, udvikling og design af robotteknologi. Netværket giver dig ny viden om robotter, robotteknologi og intelligente løsninger og services til indsatsområder med stor politisk og udviklingsmæssig bevågenhed. Få nye input til netop dine udfordringer med robotteknologi og automatisering og kom tættere på det danske robotmiljø 

Læs mere...
  • Kontakt
  • Campusvej 55
  • 5230 Odense M
  • Telefon: 6550 7400
  • LOADEMAIL[mail]DOMAIN[robocluster.dk]

Bevillingsgivere

Bevillingsgivere