• Danish
 • English

Seneste nyheder

VTU´s Innovationsdag 2004

06-08-2004
Mandag d. 7. juni afholdt Ministeriet for Videnskab, Teknologi og Udvikling (VTU) Innovationsdag 2004 i Odense Congress Center. Dagen satte fokus på hvordan innovationsmiljøerne hjælper forskere og andre med at omsætte deres højteknologiske og videnintensive idéer til nye virksomheder. De syv danske innovationsmiljøer præsenterede en række innovationsvirksomheder, her i blandt RoboCluster, på en udstilling i forbindelse med arrangementet.

Innovationsdagen blev indledt af Fritz Schur Jr., formand for Rådet for Teknologi og Innovation. Han understregede endnu en gang  nødvendigheden af innovation – nyskabelse og værditilvækst, i de danske virksomheder. Hvis vores virksomheder skal klare sig i konkurrence med de udenlandske markeder er ”der ikke noget alternativ - det er innovation, der skal skabe fremtiden”.

Herefter fulgte fire inspirerende præsentationer fra fire virksomheder; Action Pharam A/S, Anybody Techonology A/S, Atomistix A/S og Pride Proteomics AsP, der alle har skabt en forretning på innovative og nyskabende ideer og som har rødder i innovationsmiljøerne. Emnet var hvordan man kommer fra ide til kommerciel virksomhed. Indlæggene blev fulgt op af tre udenlandske foredragsholdere; Senior Lecturer Michael Grandinetti, Massachusetts Institute of Technology, USA, CEO David Fyfe, Cambridge Display Technology, England og Darren Bud, BASF Venture Capital, Tyskland.

Budskabet var, at man skal have en klart defineret forretningsstrategi, gerne med support fra en erfaren forretningsmand. Visionen eller produktet skal kunne præsenteres på 60 sekunder og det skal være muligt for potentielle kunder at se at deres problemstillinger blive løst på en efficient måde. Forsknings- og udviklingsafdelingerne skal derfor fokusere på at løse kundernes problemstillinger frem for at tænke i konkret produkter.

Udfordringen er derfor, at du:

 • Kun har 60 sekunder til at sælge din ide
 • Skal vælge dine kunderne før du udvikler produktet
 • Skal etablere en stærk salgs- og marketingstab, som grundigt kan definerer efterspørgslen

Formiddagen blev aflsluttet med Henry Fords citat: “Coming together is a beginning, staying is progress and working together is success.” som understregede vigtigheden af at arbejde sammen.

 

Eftermiddagen blev indledt med fire workshops, som gav deltagerne mulighed for at debattere emnerne:

 • Kommercialisering af ide uden iværksætter
 • Etablerede virksomheders rolle i kommercialiseringsprocessen
 • Valg af optimal kapitalstruktur for nystartede virksomheder
 • Early stage commercial developmemt

Herefter blev Innovationsprisen 2004 overrakt af Videnskabsminister Helge Sander. Prisen gik til Hymite A/S, som udvikler produkter til det stærkt voksende marked inden for mikro- og nanoteknologi.

Dagen blev afsluttet med den inspirerende forfatter og internationale guru Jonas Ridderstråle, som levende fortalte om modet til at være anderledes i en ny forretningsverden. Indlæggets punch line var ”immitation er en dårlig efterligning".

 

For yderligere information se:

www.innovationsdagen.dk

Indbydelse til Innovationsdagen - pdf fil

robocluster

Kort om Innovationsnetværket RoboCluster 

Innovationsnetværket RoboCluster samler danske kompetencer inden for forskning, udvikling og design af robotteknologi. Netværket giver dig ny viden om robotter, robotteknologi og intelligente løsninger og services til indsatsområder med stor politisk og udviklingsmæssig bevågenhed. Få nye input til netop dine udfordringer med robotteknologi og automatisering og kom tættere på det danske robotmiljø 

Læs mere...
 • Kontakt
 • Campusvej 55
 • 5230 Odense M
 • Telefon: 6550 7400
 • LOADEMAIL[mail]DOMAIN[robocluster.dk]

Bevillingsgivere

Bevillingsgivere