• Danish
  • English

Seneste nyheder

Den teknologiske legeonkel

12-07-2005
Han er en af de ypperste på sit felt. Robotforskeren Henrik Hautop Lund er i gang med at udvikle helt nye teknologiske legeredskaber, som skal lokke klodens børn væk fra computeren. Han kunne sagtens skabe mange flere nyttige og sjove ting, der kunne blive en eksportsucces, hvis blot han havde de økonomiske ressourcer. Ganske vist hylder politikerne forskning og innovation, men de vil ikke slippe slanterne. Det er dybt frustrerende, og kan føre til forskerflugt, mener han.
Af Sonja Sabinsky, Dagbladenes Bureau

Henrik Hautop Lund har en drøm. Han vil gerne være med til at gøre verden til et bedre sted at være, og allerhelst vil han gøre det i Danmark, hvor han er født og føler sig hjemme.

Den 36-årige professor og robotforsker ved Mærsk McKinney Møller Instituttet ved Syddansk Universitet i Odense har ført Danmark frem i den absolutte verdenselite inden for sit felt. Og det er ikke tørre tal og kedelige rapporter, han bidrager med, men noget man kan tage og føle på. Noget man kan bruge. Ja, det kommer måske ligefrem til at øge livskvaliteten og forlænge vores liv.

Henrik Hautop Lund forsker i at optræne robotter til at få det perfekte samspil mellem hjerne og krop. Det er nemlig nødvendigt, hvis de for alvor skal tjene menneskeheden. Læs artikel fra Dagbladenes Bureau, december 2005.

Se hele artiklen... (pdf 41 kB)

Artiklen er den første i en serie, hvor Sonja Sabinskys, Dagbladenes Bureau interviewer danske forskere, der tilhører den absolutte verdenselite inden for deres felt.

robocluster

Kort om Innovationsnetværket RoboCluster 

Innovationsnetværket RoboCluster samler danske kompetencer inden for forskning, udvikling og design af robotteknologi. Netværket giver dig ny viden om robotter, robotteknologi og intelligente løsninger og services til indsatsområder med stor politisk og udviklingsmæssig bevågenhed. Få nye input til netop dine udfordringer med robotteknologi og automatisering og kom tættere på det danske robotmiljø 

Læs mere...
  • Kontakt
  • Campusvej 55
  • 5230 Odense M
  • Telefon: 6550 7400
  • LOADEMAIL[mail]DOMAIN[robocluster.dk]

Bevillingsgivere

Bevillingsgivere