• Danish
  • English

Seneste nyheder

Dygtig duo scorer topkarakter på legetøj

10-12-2005
Frodi Hammer og Alizera Derakshan scorede den absolutte topkarakter – 13 - for deres afgangsprojekt om intelligent legetøj på Mærsk Mc-Kinney Møller Instituttet ved Syddansk Universitet. Søndag den 9. oktober 2005 præsenterede de lidt af fremtidens legetøj på hovedbiblioteket i Odense.

Børn og voksne havde søndag den 9. oktober mulighed for at opleve fremtidens legetøj på hovedbiblioteket i Odense. Bag præsentationen stod to nyuddannede civilingeniører - Frodi Hammer og Alizera Derakshan - der netop har scoret den absolutte topkarakter – 13 – for deres afgangsprojekt om intelligent legetøj på Mærsk Mc-Kinney Møller Instituttet ved Syddansk Universitet.

- Vi vil gerne have børnene ud på legepladsen i stedet for, at de sidder foran computeren. Det kan vi gøre ved at tage dét, vi kender fra computerspillet og føre det ud på legepladsen, siger Alizera Derakshan til Fyens Stiftstidende (10.10.2005, Dygtig duo scorer topkarakter på legettøj, Fyens Stiftstidende).

Projektet hører under Mærsk Instituttets forskningsprojekt Playware, der ledes af professor Henrik Hautop Lund, som i samarbejde med legetøjs-virksomheden Kompan udvikler helt nye former for spil, der i en ikke så fjern fremtid kan findes på landets legepladser.

- Man kan for eksempel forestille sig at far og søn er ude at kaste en bold til hinanden, og når den bliver kastet til sønnen, bliver den langsom og stor, mens den bliver lille og hurtig, når den kastes mod faderen. På den måde tilpasser legetøjet sig, så begge får noget ud af det, forklarer Frodi Hammer til Fyens Stiftstidende (10.10.2005, Dygtig duo scorer topkarakter på legettøj, Fyens Stiftstidende).

Avisen skriver endvidere at den dygtige duo forsætter deres forskning i intelligent legetøj. Målet er i samarbejde med Kompan at udvikle et egentligt produkt i form af en helt ny form for intelligent legetøj.

Kilde: 10.10.2005, Fyens Stiftstidende, Dygtig duo scorer topkarakter på legettøj

robocluster

Kort om Innovationsnetværket RoboCluster 

Innovationsnetværket RoboCluster samler danske kompetencer inden for forskning, udvikling og design af robotteknologi. Netværket giver dig ny viden om robotter, robotteknologi og intelligente løsninger og services til indsatsområder med stor politisk og udviklingsmæssig bevågenhed. Få nye input til netop dine udfordringer med robotteknologi og automatisering og kom tættere på det danske robotmiljø 

Læs mere...
  • Kontakt
  • Campusvej 55
  • 5230 Odense M
  • Telefon: 6550 7400
  • LOADEMAIL[mail]DOMAIN[robocluster.dk]

Bevillingsgivere

Bevillingsgivere