• Danish
  • English

Seneste nyheder

Fusionsplan: Grønt lys

10-12-2005
Syddansk Universitet og Ingeniørhøjskolen Odense Teknikum har fået grønt lys til at forhandle en fusion på plads. Rektor Jens Oddershede på Syddansk Universitet hilser budskabet velkomment og vurdere at fusionen vil styrke ingeniøruddannelserne i hele det syddanske område og give øgede vækstmuligheder i regionen. Også rektor Henning Andersen fra Ingeniørhøjskolen Odense Teknikum glæder sig over de nyeste meldinger.

- Det er naturligvis med stor glæde, at jeg hilser dette budskab velkomment, udtaler Jens Oddershede fra Syddansk Universitet til Fyens Stiftstidende. Aviser oplyser at regeringen har truffet en principbeslutning om sammenlægningen. - Det betyder, at vi kan styrke ingeniøruddannelserne i hele det syddanske område, og det vil give øgede vækstmuligheder i regionen. Derfor vil jeg også gerne takke de mange enkelte kræfter, som har engageret sig i denne sag. Uden deres hjælp var vi ikke nået så langt, fastslår Jens Oddershede.

Også rektor Henning Andersen fra Ingeniørhøjskolen Odense Teknikum glæder sig over de nyeste meldinger: - Vi var meget tilfredse, da vi blev kontaktet af Undervisningsministeriet med besked om, at fusionen nu er godkendt, og at forhandlinger om de nærmere betingelser nu kan gå i gang, siger Henning Andersen.

 - Fusionen har fra starten været båret af erhvervslivets ønske om at styrke regionen på det tekniske uddannelsesområde. Vi glæder os nu til sammen med dem at løfte denne store opgave, tilføjer han.

Forhandlingerne om de nærmere betingelser for sammenlægningen af de to uddannelsesinstitutioner er nu påbegyndt og fusionen forventes gennemført 1. januar 2006. 

Parallelt med fusionsplanerne med Ingeniørhøjskolen Odense Teknikum har Syddansk Universitet arbejdet på at få gjort Handelshøjskolecentret i Slagelse til en del af universitetet. Men ifølge Fyens Stiftstidende lægger regeringen ikke op til at opfylde dette ønske.

- Det er korrekt, at situationen omkring den fusion virker lidt mere uklar. Men det ønsker jeg først at kommentere, når jeg ved noget konkret, og under alle omstændigheder vil jeg gerne understrege, at Syddansk Universitet er meget interesseret i knytte tætte bånd til Handelshøjskolecentret, påpeger Jens Oddershede.

Kilde: www.sdu.dk (07.10.05)

robocluster

Kort om Innovationsnetværket RoboCluster 

Innovationsnetværket RoboCluster samler danske kompetencer inden for forskning, udvikling og design af robotteknologi. Netværket giver dig ny viden om robotter, robotteknologi og intelligente løsninger og services til indsatsområder med stor politisk og udviklingsmæssig bevågenhed. Få nye input til netop dine udfordringer med robotteknologi og automatisering og kom tættere på det danske robotmiljø 

Læs mere...
  • Kontakt
  • Campusvej 55
  • 5230 Odense M
  • Telefon: 6550 7400
  • LOADEMAIL[mail]DOMAIN[robocluster.dk]

Bevillingsgivere

Bevillingsgivere