• Danish
  • English

Seneste nyheder

SDU og IOT vil fusionere

01-05-2005
Syddansk Universitet og Ingeniørhøjskolen Odense Teknikum har besluttet at arbejde hen imod en fusion. Fusionen skal styrke ingeniøruddannelserne i det syddanske område og skabe større synlighed, både i forhold til de studerende og til erhvervslivet. Gennem RoboCluster har de to institutioner flere gange arbejdet sammen på tekniske udviklingsprojekter, der er udviklet i samspil med erhvervsvirksomheder, og RoboCluster ser frem til fusionen, som vil styrke aktiviteterne på robot- og automationsområdet.

Pressemeddelelse (17.12.04)

SDU og IOT vil fusionere

Syddansk Universitet og Ingeniørhøjskolen Odense Teknikum har besluttet at arbejde hen imod en fusion. Efter en fælles indstilling fra de to rektorer, Jens Oddershede, SDU og Henning Andersen, IOT har bestyrelserne på de to uddannelsesinstitutioner tiltrådt planerne om en fusion, der skal styrke ingeniøruddannelserne i det syddanske område.

- Formålet er at gøre os stærke på ingeniøruddannelserne. Hver for sig er vi ikke store nok til at skabe den tredjestørste ingeniøruddannelse i Danmark. Men i fællesskab kan vi skabe en langt større synlighed, både i forhold til de studerende og til erhvervslivet, siger rektor Jens Oddershede.

De to rektorer har fået bemyndigelse til at udarbejde et fusionsgrundlag, som siden skal godkendes af de to bestyrelser. Der sigtes mod en fusion den 1. januar 2006. - Regionens erhvervsliv har flere gange udtrykt ønske om en fusion, og der er ingen tvivl om, at ét stærkt ingeniøruniversitet vil styrke Fyn og den syddanske region i øvrigt, siger Jens Oddershede.

Bestyrelsen for Syddansk Universitet traf sin beslutning på et møde den 7. december, mens bestyrelsen for Ingeniørhøjskolen Odense Teknikum tog stilling til fusionsplanerne i slutningen af november.

robocluster

Kort om Innovationsnetværket RoboCluster 

Innovationsnetværket RoboCluster samler danske kompetencer inden for forskning, udvikling og design af robotteknologi. Netværket giver dig ny viden om robotter, robotteknologi og intelligente løsninger og services til indsatsområder med stor politisk og udviklingsmæssig bevågenhed. Få nye input til netop dine udfordringer med robotteknologi og automatisering og kom tættere på det danske robotmiljø 

Læs mere...
  • Kontakt
  • Campusvej 55
  • 5230 Odense M
  • Telefon: 6550 7400
  • LOADEMAIL[mail]DOMAIN[robocluster.dk]

Bevillingsgivere

Bevillingsgivere