• Danish
  • English

Seneste nyheder

6. Trans Membran Destillation (TMD) til opkoncentrering af plantesaft: Frugtsaft alene og i kombination med lægemiddelplanter

27-01-2006
Det grundlæggende forskningsprojekt har som målsætning at udvikle en unik membranmetode kendt som Trans Membran Destillation (TMD), der i samme teknologi kan bevare hovedparten af aromastoffer og potentielt sundhedsfremmende stoffer fra frugtsaft samtidigt med at den muliggør opkoncentrering ved fjernelse af vand. Herved reduceres transportomkostninger for saften og holdbarheden forbedres inden saften rekonstitueres med demineraliseret vand og fremstår som friskpresset frugtsaft .

Projektets indhold er udvikling af membranprocessen kombineret med udvikling af en enzymatisk forbehandlingsproces til oplukning af cellestrukturen i frugten. Herved opnås en større genvinding af potentielt sundhedsfremmende komponenter fra frugten som f.eks. antioxidanter og æteriske olier.

Projektet er nu så langt fremskredet, at de første sikre resultater er opnået i pilotskala. I netværksprojektet er det hensigten at anvende teknologien i forbindelse med opkoncentrering af frugt som æbler, solbær, kirsebær m.m. alene og i kombination med lægemiddelplanter f.eks. Aloe vera, ginseng, Galega officinalis og Aronia melanocarpa, der specielt har tiltrukket sig opmærksomhed som en mulig kandidat til produktion af stoffer til både cancer- og hjertekarsygdomsforebyggelse. Den nænsomme opkoncentreringsteknologi anvendes for at opnå en forbedring af mulighederne for ekstraktion af vigtige bioaktive stoffer, der i givet fald kan anvendes som kosttilskud.

Kontakt

Centerleder Birgir Nordahl

Teknisk Udviklings og Forskningscenter Odense – TUFCO

Syddansk Universitet og Ingeniørhøjskolen Odense Teknikum

Campusvej 55

5230 Odense M

Telefon: 6550 3651

Mobil: 6011 3651

Mail: bino@adm.sdu.dk

Henvendelser senest 1. februar 2006.

Tilbage...

robocluster

Kort om Innovationsnetværket RoboCluster 

Innovationsnetværket RoboCluster samler danske kompetencer inden for forskning, udvikling og design af robotteknologi. Netværket giver dig ny viden om robotter, robotteknologi og intelligente løsninger og services til indsatsområder med stor politisk og udviklingsmæssig bevågenhed. Få nye input til netop dine udfordringer med robotteknologi og automatisering og kom tættere på det danske robotmiljø 

Læs mere...
  • Kontakt
  • Campusvej 55
  • 5230 Odense M
  • Telefon: 6550 7400
  • LOADEMAIL[mail]DOMAIN[robocluster.dk]

Bevillingsgivere

Bevillingsgivere