• Danish
  • English

Seneste nyheder

MoveBots medfører udvidelse

29-08-2006
Udviklingen af verdens mest avancerede griberobot – MoveBots - er begyndt at sætte sine spor i den syddanske region. Teknologisk Institut udvider som følge af projektet sine robotaktiviteter i Odense.

Af Karina T. Therkildsen, ktt@iot.dk

Udviklingen af verdens mest avancerede griberobot er allerede begyndt at sætte sine spor i den syddanske region. Innovationsprojektet MoveBots skal samle den nationale og internationale viden inden for griberobotter til avanceret emnehåndtering og handler i korte træk om at bygge en avanceret, fleksibel robot med gribearme, der funktionelt kommer så tæt på den menneskelige hånds muligheder som muligt.

Projektet løber over fire år og er støttet med et to-cifret millionbeløb af Ministeriet for Videnskab, Teknologi og Udvikling. Innovationskonsortiet MoveBots består foruden RoboCluster af Mærsk Instituttet på Syddansk Universitet, Teknologisk Institut og elleve virksomheder. Sammen vil de udvikle verdens mest avancerede griberobot af sin art.

Aktiviteterne i Odense udvides

MoveBots er først og fremmest en styrkelse for den syddanske region og netværket omkring RoboCluster og kommer til at betyde ansættelser inden for robotområdet.

- Robot- og automatiseringsindustrien har en vigtig base i Odense og den syddanske region. Med MoveBots kan vi fastholde og udvikle den ekspertise, vi har på området og sikre, at vi også i de kommende år kan tiltrække såvel de bedste nationale som internationale forskerkompetencer, teknologier og viden, siger centerleder Rune Larsen fra RoboCluster.

Allerede nu begynder Teknologisk Institut at udvide pga. MoveBots projektet.

- Teknologisk Institut har været initiativtager til projekter, har stået for udarbejdelse af projektansøgningen og er med som udvikler i projektet. Vi leder pt. efter en ny medarbejder, som bl.a. skal tage sig af MoveBots, fortæller Claus Risager fra Teknologisk Institut. RoboCluster regner også med en udvidelse i forbindelse med projektet.

Læs mere om MoveBots...

Se stillingsopslag fra Teknologisk Institut 18.06.06...  (pdf - 66.8 kB)


Yderligere information kan fås hos Claus Risager, tlf. 7220 3985, claus.risager@teknologisk.dk

robocluster

Kort om Innovationsnetværket RoboCluster 

Innovationsnetværket RoboCluster samler danske kompetencer inden for forskning, udvikling og design af robotteknologi. Netværket giver dig ny viden om robotter, robotteknologi og intelligente løsninger og services til indsatsområder med stor politisk og udviklingsmæssig bevågenhed. Få nye input til netop dine udfordringer med robotteknologi og automatisering og kom tættere på det danske robotmiljø 

Læs mere...
  • Kontakt
  • Campusvej 55
  • 5230 Odense M
  • Telefon: 6550 7400
  • LOADEMAIL[mail]DOMAIN[robocluster.dk]

Bevillingsgivere

Bevillingsgivere