• Danish
  • English

Seneste nyheder

Oplev Forskningens Døgn 2006 – på sporet af fremtiden

30-04-2006
Forskningens Døgn 2006 skydes i gang fredag den 5. maj kl. 12.00 og varer til lørdag den 6. maj kl. 12.00. Årets tema er ”På sporet af fremtiden”. I Odense centreres aktiviteterne omkring Rådhuset og Flakhaven, hvor der vil være en lang række foredrag og fremvisninger af ny forskning. Oplev fx den intelligente legeplads og se små mobile robotter, der kan ændre form når de arbejder. Så tag fremtidsbrillerne på og få et glimt af din hverdag i morgen.

For andet år afholdes Forskningens Døgn. Årets tema er ”På sporet af fremtiden”. Over hele landet er der arrangementer om forskning, innovation og de muligheder, ny viden giver os.

I Odense centrers aktiviteterne omkring Rådhuset. På Flakhaven vil der på forskertorvet bl.a. være mulighed for at opleve den intelligente legeplads og se små mobile robotter, der kan ændre form, når de arbejder.

Forskertorvet >> Flakhaven >> Odense

>> Fredag den 5. maj kl. 13.00 til 18.00
      Forskertorvet åbnes af rektor Jens Oddershede, Syddansk Universitet
      og borgmester Jan Boye, Odense Kommune.
      Samtidig skydes den gastrofysiske skattejagt i gang.

>> Lørdag den 6. maj kl. 10.00 til 12.00

Se det samlede program for aktiviteterne i Odense…    (pdf - 81 kB)

Se aktivitetskalender...  

Yderligere oplysninger om Forskningens Døgn og samlede program for hele landet findes på www.forskningensdoegn.dk


Kronprinsesse Mary gæster Odense 

Forskningens døgn sættes i år officielt i gang i Odense af Kronprinsesse Mary, der som protektor også uddeler Forskningskommunikationsprisen på 100.000 kr.


Forskningens Døgn 2006: På sporet af fremtiden

Pressemeddelelse fra VTU - 8. marts 2006

Hvad laver en forsker? Hvad betyder forskning for vores fremtid? Og hvordan kommer forskerne frem til deres resultater? De tre spørgsmål vil forskere over hele landet besvare i løbet af Forskningens Døgn den 5.-6. maj, som i år har undertitlen "På sporet af fremtiden".

Videnskabsminister Helge Sander står bag initiativet Forskningens Døgn, som skal fremme befolkningens interesse for forskningens metoder, processer og resultater: - Med årets tema "På sporet af fremtiden" sætter vi fokus på, hvordan forskning og innovation skaber nye muligheder og præger vores hverdag i fremtiden. Forskning skaber grundlag for udvikling og innovation, siger Helge Sander.

Da Forskningens Døgn blev holdt første gang sidste år deltog flere end 20.000 mennesker ved mere end 300 meget forskellige arrangementer - fra en gåtur med en robot i Dyrehaven til en filosofisk sejltur med Troels Kløvedal i Vadehavet.

23 værtskommuner er i år med til at gøre arrangementet til en endnu større begivenhed og vil fokusere på forskningen i deres lokale område. I år holdes Forskningens Døgn ved weekendens begyndelse, fredag-lørdag, for at give endnu flere danskere mulighed for at deltage.

H.K.H. Kronprinsesse Mary er som protektor med til at sætte Forskningens Døgn i gang og vil også i år uddele Forskningskommunikationsprisen på 100.000 kr.

Igen i år udgives et "Bestil-en-Forsker"-katalog. Over 150 forskere står parate til at tage ud i landet på bestilling fra alle, der kan samle et større publikum. Desuden vil forskningsinstitutioner, organisationer, museer og forskningsbaserede virksomheder stå for arrangementer over hele landet om aktuel forskning.


Bestil en forsker

I forbindelse med Forskningens Døgn, der løber af staben 5.-6. maj, har virksomheder igen i år mulighed for at bestille en forsker til et spændende foredrag. Foredraget kan holdes som gå-hjem-møde, medarbejderseminar eller aftenarrangement og er ganske gratis. Læs mere...

robocluster

Kort om Innovationsnetværket RoboCluster 

Innovationsnetværket RoboCluster samler danske kompetencer inden for forskning, udvikling og design af robotteknologi. Netværket giver dig ny viden om robotter, robotteknologi og intelligente løsninger og services til indsatsområder med stor politisk og udviklingsmæssig bevågenhed. Få nye input til netop dine udfordringer med robotteknologi og automatisering og kom tættere på det danske robotmiljø 

Læs mere...
  • Kontakt
  • Campusvej 55
  • 5230 Odense M
  • Telefon: 6550 7400
  • LOADEMAIL[mail]DOMAIN[robocluster.dk]

Bevillingsgivere

Bevillingsgivere