• Danish
  • English

Seneste nyheder

Projekt om blodprøvetagning modtager innovationspris

28-06-2006
To dimittender fra Integreret Design på Ingeniørhøjskolen Odense Teknikum modtog 24. juni Syddanske Forskerparkers Innovationspris for udvikling af et hjælpeværktøj til blodprøvetagning. Projektet er udviklet i forbindelse med forskningsprojektet Automatiseret blodprøvetagning.

Af Karina T. Therkildsen, ktt@iot.dk

Ved den sidste dimission, den 24. juni 2006, inden Ingeniørhøjskolen skifter navn til Det Tekniske Fakultet, Syddansk Universitet overrakte Syddanske Forskerparkers administrerende direktør Svend Aage Koch-Christensen Syddanske Forskerparkers Innovationspris til to dimittender fra diplomingeniøruddannelsen i Integreret Design.

Julie Theander og Benni Sigurgeirsson har skrevet afgangsprojekt om automatiseret blodprøvetagning. Hvert år tages der på de danske sygehuse flere millioner blodprøver. Og det er en markant belastning for personalet. Derfor ledte de to studerende i samarbejde med Vejle Sygehus og RoboCluster efter en mere skånsom, automatiseret fremgangsmåde end den traditionelle. Julie og Benni udviklede et hjælpeværktøj i form af en bøjle til at sætte henover patientens arm - noget, der i høj grad aflaster laboranterne ved blodprøvetagning. Og med denne løsning inkasserede de prisen fra Syddanske Forskerparker.


Læs mere

Projektet Automatiseret blodprøvetagning

Månedens portræt, april 2006

Syddanske Forskerparkers Innovationspris

robocluster

Kort om Innovationsnetværket RoboCluster 

Innovationsnetværket RoboCluster samler danske kompetencer inden for forskning, udvikling og design af robotteknologi. Netværket giver dig ny viden om robotter, robotteknologi og intelligente løsninger og services til indsatsområder med stor politisk og udviklingsmæssig bevågenhed. Få nye input til netop dine udfordringer med robotteknologi og automatisering og kom tættere på det danske robotmiljø 

Læs mere...
  • Kontakt
  • Campusvej 55
  • 5230 Odense M
  • Telefon: 6550 7400
  • LOADEMAIL[mail]DOMAIN[robocluster.dk]

Bevillingsgivere

Bevillingsgivere