• Danish
  • English

Seneste nyheder

Velbesøgte seminarer om software til specialopgaver med robotter

28-06-2006
Forårets seminarrække om alternative anvendelsesmuligheder for robotcontrollere føre nu til tættere samarbejde med software-framework-udvikleren Orocos fra Belgien. - Et af formålene med seminarrækken har været at skabe varig kontakt til relevante miljøer og få opbygget en fælles basis for alternativ robotstyring inden for RoboCluster's område, fortæller idemanden bag seminarrækken Anders S. Sørensen fra Syddansk Universitet. Yderligere tre seminarer forventes afholdt i efteråret.

Af Karina T. Therkildsen, ktt@iot.dk

RoboCluster og Syddansk Universitet har i samarbejde med Videncenter for Teknologisk Innovation (VTI) og IDA Fyn (ingeniørforeningen i Danmark) afholdt de første tre seminarer i rækken om alternative anvendelsesmuligheder af robotcontrollere. Seminarrækken har sat fokus på præsentation af og praktisk erfaring med forskellige software-styringer og givet deltagerne mulighed for en teknisk diskussion med oplægsholderne af egne behov.

Både kommercielt anvendte robotcontrollere og mere forskningsbaserede problematikker og løsninger er behandlet i seminarrækken, der i foråret talte robotvirksomheden ABB samt software-framework-udviklerne – GENERIS fra Italien og Orocos fra Belgien. Seminarerne havde op til 17 deltagere fra både virksomheder og uddannelsesinstitutioner.

Idemanden til seminarrækken lektor Anders S. Sørensen fra Gruppen for Indlejrede Systemer på Syddansk Universitet og tilknyttet VTI fortæller:

- Et af formålene med seminarrækken har været at skabe varig kontakt til relevante miljøer og få opbygget en fælles basis for alternativ robotstyring inden for RoboCluster's område. Dette er med afholdelse af de tre seminarer lykkes, da fx Orocos er blevet interesseret i at samarbejde med os.

Et sådan kontaktnetværk er også ønskeligt til de kommercielt anvendte robotcontrollere, som findes hos mange danske virksomheder. Derfor tager seminarrækken udgangspunkt i praktiske anvendelsesmuligheder og giver samtidig deltagerne mulighed for at diskutere med oplægsholderne ud fra egne behov og problematikker.

Anders S. Sørensen arbejder på at få Kuka samt danske repræsentanter for Fanuc og Kawasaki på besøg i efteråret. Herefter forventes seminarrækken om robotcontrollere og deres mere specielle anvendelser afsluttet.

Ajourføring om kommende seminarer...


Læs mere her

ABB

Orocos

SIR - Surveillance and Information Retrieval (GENERIS)

IPSC - Institute for the Protection and Security of the Citizen (GENERIS)

JRC - Joint Research Centre (GENERIS)

IDA

VTI

Det Tekniske Fakultet, Syddansk Universitet

robocluster

Kort om Innovationsnetværket RoboCluster 

Innovationsnetværket RoboCluster samler danske kompetencer inden for forskning, udvikling og design af robotteknologi. Netværket giver dig ny viden om robotter, robotteknologi og intelligente løsninger og services til indsatsområder med stor politisk og udviklingsmæssig bevågenhed. Få nye input til netop dine udfordringer med robotteknologi og automatisering og kom tættere på det danske robotmiljø 

Læs mere...
  • Kontakt
  • Campusvej 55
  • 5230 Odense M
  • Telefon: 6550 7400
  • LOADEMAIL[mail]DOMAIN[robocluster.dk]

Bevillingsgivere

Bevillingsgivere