• Danish
  • English

Seneste nyheder

Etikkens Døgn – debat, film og oplæg om morgendagens teknologier

08-11-2007
Hvordan skal vi bruge de nye teknologier - herunder robotteknologien - og hvilke etiske dilemmaer bør vi tage stilling til? Deltag i debatten, når Etisk Råd og Eksperimentarium holder Etikkens Døgn den 10. – 11. november 2007 på Eksperimentarium i Hellerup.

I anledning af Etisk Råds 20 års jubilæum afholder Etisk Råd og Eksperimentarium Etikkens Døgn den 10. – 11. november 2007. Målet er at inddrage hele befolkningen i debatten om nye etiske dilemmaer, som opstår i takt med at teknologierne bliver mere og mere avancerede og finder nye anvendelsesområder.

En af Etikkens Døgns temaer er robotteknologiens fremtidige muligheder – hvad vil vi med den?

Etik Cafe

Deltag i spændende debat om fremtidens bioteknologier. Hør blandt andet om Cyborgs – kunstige mennesker, når Klavs Birkholm fra Etisk Råd stiller spørgsmålet: Skal vi krybe ud af kroppen og blive cyborgs, eller bør vi forblive mennesker af kød og blod? Eller hør om ’Kærlighed i robotternes tid’, når fysioterapeut Lone Gaedt og Ole Hartling fra Etisk Råd fortæller om omsorgsrobotter, der fx kan overtage plejen af vores ældre. Vil vi knytte os tæt til maskiner, der ligner os, er der grund til skepsis, eller fører det blot til en udvidelse af vores følelsesregister?

Etik Cafeen, der finder sted lørdag den 10. november, kl. 17 – 21.

Etik Torv

Etik Torvet præsenterer nye banebrydende teknologier med dertilhørende dilemmaer, som publikum kan prøve kræfter med. Torvet er inddelt i fem butikker; et supermarked, et lægehus, en robotbutik, et reservedelslager og et security kontor, som hver sætter fokus på nye eller måske fremtidige produkter inden for kategorien. I Robotbutikken kan man fx prøve intelligente maskindyr, der kan samle informationer om deres ejer, hvilket får dem til at agere som levende dyr.

Etik Scenen

På Etik Scenen er der mulighed for at se to film om robotter: ’Homo Artefakt’ – Etisk Råds nye film om det kunstige menneske, og forpremieren på Phie Ambos dokumentarfilm ’Mechanical Love’, om forholdet mellem mennesker og robotter. Filmen tager blandt publikum med ind i den verdensberømte, japanske robotforsker Hiroshi Ishigurus univers. Ishiguro udvikler robotter, der fuldstændig ligner mennesker. Bl.a. har han lavet en tro kopi af sig selv, med hud, hår, øjne, negle og mimik, som minder om mennesker.

Læs mere om Etikkens Døgn

Relaterede artikler

Ny web-site sætter skarpt på etik omkring robotter

Oprettet: 08.11.2007

robocluster

Kort om Innovationsnetværket RoboCluster 

Innovationsnetværket RoboCluster samler danske kompetencer inden for forskning, udvikling og design af robotteknologi. Netværket giver dig ny viden om robotter, robotteknologi og intelligente løsninger og services til indsatsområder med stor politisk og udviklingsmæssig bevågenhed. Få nye input til netop dine udfordringer med robotteknologi og automatisering og kom tættere på det danske robotmiljø 

Læs mere...
  • Kontakt
  • Campusvej 55
  • 5230 Odense M
  • Telefon: 6550 7400
  • LOADEMAIL[mail]DOMAIN[robocluster.dk]

Bevillingsgivere

Bevillingsgivere