• Danish
  • English

Seneste nyheder

International Robots & Vision Show and Conference, Chicago

28-06-2007
Nordamerikas største messe for industrirobotter; International Robots & Vision Show and Conference 2007, blev afholdt i Chicago den 12. – 14. juni. Claus Risager fra Teknologisk Institut og Michael Wehner Rasmussen fra RoboCluster tog den lange rejse til Chicago for at skaffe inspiration og kontakter.

Alle de store producenter af industrirobotter var selvfølgelig repræsenteret på messen, og en lang række robotter blev demonstreret inden for vidt forskellige virkefelter, herunder et specielt afsnit om robotapplikationer uden for fabrikkerne, fx androide-robotter, operations-robotter og robotter til sikkerhed og terrorbekæmpelse. Som navnet antyder, blev der også præsenteret en del visionteknologi. Således præsenterede Ivar Balslev fra Scape Technologies, der er med i RoboCluster SupplyNet, deres 3D-bin-picking-system.

Stort potentiale i servicerobotter

Servicerobotter var også på programmet. Eksperter fra hele verden deltog i en paneldiskussion om ”servicerobotters fremtid”, herunder danske Henrik I. Christensen, der er professor på robotafdelingen ved Georgia Tech i Atlanta, USA.

I Japan og specielt i Korea satses der massivt fra offentlig side i investeringer til udvikling af fremtidens servicerobotter, og opfinderen af industrirobotten, Joe Engelberger, opfordrede i et indlæg producenterne af industrirobotter til at sætte mere fokus på servicerobotter, da der er et kæmpe forretningspotentiale.

- Der er tydeligvis vidt forskellige opfattelser af, hvordan disse servicerobotter kommer til at blive udformet. De asiatiske lande har en stor fascination i at få robotterne til at ligne mennesker mest muligt, fortæller Michael Wehner Rasmussen.

Han fik under messen/konferencen lejlighed til at hilse på Zou Ren Ti fra Kina, grundlægger af Xian Superman Sculpture Research Council, og hans dobbeltgænger-robot. Det var første gang androide-robotten blev udstillet uden for Kina, og den ligner fuldstændig sin skaber. Den har den samme legemsstørrelse som et menneske og er dækket med et hud-lignende materiale over hele kroppen. Derudover kan den nikke, blinke, tale og gestikulere.

Microsoft Robotics Studio

Microsoft havde også en stand på messen, hvor de præsenterede deres Robotics Studio til styring og programmering af robotter. Men selv om den lille stand, havde den mange interesserede besøgende, lykkedes det Claus Risager og Michael Wehner Rasmussen at få en god drøftelse om fremtidige samarbejdsmuligheder.

Se mere om messen på www.robots-vision-show.info

For yderligere information

Michael Wehner Rasmussen
Daglig leder og koordinator
Tlf.: 6550 3903
mwr@robocluster.dk
Zou Ren Ti (t.v.), Michael Wehner Rasmussen (midt) og androide (t.h.)

Oprettet: 28.06.2007

robocluster

Kort om Innovationsnetværket RoboCluster 

Innovationsnetværket RoboCluster samler danske kompetencer inden for forskning, udvikling og design af robotteknologi. Netværket giver dig ny viden om robotter, robotteknologi og intelligente løsninger og services til indsatsområder med stor politisk og udviklingsmæssig bevågenhed. Få nye input til netop dine udfordringer med robotteknologi og automatisering og kom tættere på det danske robotmiljø 

Læs mere...
  • Kontakt
  • Campusvej 55
  • 5230 Odense M
  • Telefon: 6550 7400
  • LOADEMAIL[mail]DOMAIN[robocluster.dk]

Bevillingsgivere

Bevillingsgivere