• Danish
  • English

Seneste nyheder

Teknologiafklaring af Microsoft Robotics Studio

26-06-2007
Hvor langt er udviklingen af Microsoft Robotics Studio, hvad kan vi bruge det til og hvordan fungerer robotter sammen? Det er omdrejningspunktet for en teknologiafklaring af Microsoft Robotics Studio, som to studerende fra Odense Tekniske Skole har foretaget i samarbejde med RoboCluster.

Studerende ved IT- og Elektronikteknologuddannelsen ved ErhvervsAkademiet på Odense Tekniske Skole arbejder som nogle af de første herhjemme med det nye Microsoft Robotics Studio som led i deres specialiseringsfag, og opbygger kompetencer inden for robotudvikling. To studerende har netop udarbejdet en teknologiafklaring af Microsoft Robotics Studio som afsluttende projekt.

- Projektet gik ud på at undersøge, hvor langt Microsoft Robotics Studio er og hvad man kan bruge det til. Og vi har lært noget om, hvordan robotter fungerer sammen og hvordan man kan få sensor-input, fortæller Niels Jul Jacobsen fra RoboCluster, der har været projektvært for de to studerende; Thomas M. Eriksen og Niki Nielsen fra ErhvervsAkademiet på Odense Tekniske Skole.

Teknologiafklaringen er foretaget på en robotarm fra Lynxmotion - en lille hobbyrobot, der er ideel til undervisningsbrug. De studerende har ved hjælp af Microsoft Robotics Studio skulle styre robotten og foretage en række test, der gav indsigt i anvendelsesmulighederne for Microsoft Robotics Studio.

- Microsoft Robotics Studio er en Windows-baseret platform, der er designet til at udvikle og styre robotter ved hjælp af grafisk programmering og simulation, fortæller Thomas M. Eriksen.


Foto: Lynxmotion

- Med programmet kan flere robotter spille sammen, uden man skal gøre brug af ”krumspring” for at få dem til at kommunikere sammen. Derudover er der en udmærket simulator indbygget, som ikke kun simulerer robotterne og deres bevægelser, men også robotternes omgivelser. Herved kan man foretage bedre test før robotterne bliver sat i brug, fortsætter Niki Nielsen.

Fra hobbyrobotter til industrirobotter

Med Microsoft Robotics Studio er det muligt at eksperimentere og lære noget om robotteknologien generelt. På nuværende tidspunkt kan systemet ikke anvendes på industrirobotter. Fokuset er endnu lagt på hobbyrobotterne, men versionerne, som understøtter industrirobotter er under udvikling.

- Pt er man ved at skifte fra version 1.0 til 1.5, og version 2.0 forventes til jul. De nye versioner vil indeholde interfaces til flere robotter og sensorer. Og en af de stærke ting ved de nye versioner er muligheden for integration mellem sensorer og robottens bevægelser, siger Niels Jul Jacobsen, der ser Microsoft-platformen som et godt udgangspunkt, hvis man vil lære noget om robotter og hvordan de programmeres.

For yderligere information

Niels Jul Jacobsen
Projektchef - MoveBots og Handyman
RoboCluster
Tlf. 6550 4366
Mobil 6011 4366
njj@robocluster.dk

Læs mere om Microsoft Robotics Studio www.microsoftroboticsstudio.com

Læs mere om Lynxmotion www.lynxmotion.com

Læs mere om Odense Tekniske Skole www.ots.dk

Oprettet: 26.06.2007

robocluster

Kort om Innovationsnetværket RoboCluster 

Innovationsnetværket RoboCluster samler danske kompetencer inden for forskning, udvikling og design af robotteknologi. Netværket giver dig ny viden om robotter, robotteknologi og intelligente løsninger og services til indsatsområder med stor politisk og udviklingsmæssig bevågenhed. Få nye input til netop dine udfordringer med robotteknologi og automatisering og kom tættere på det danske robotmiljø 

Læs mere...
  • Kontakt
  • Campusvej 55
  • 5230 Odense M
  • Telefon: 6550 7400
  • LOADEMAIL[mail]DOMAIN[robocluster.dk]

Bevillingsgivere

Bevillingsgivere