• Danish
  • English

Seneste nyheder

Dialog med morgendagens medarbejder

29-05-2008
RoboCluster deltog, da Odense Tekniske Skoles Erhvervsakademi afviklede årets ”Bring a Friend” event. Mere end 350 studerende og andre interesserede mødte op og fik sig en snak med de fremmødte virksomheder om projekter og jobmuligheder efter endt uddannelse. RoboCluster udstillede en dansk udviklet robot fra Universal Robots, som er nem at programmere, let at flytte og billig at anskaffe.

RoboCluster præsenterede det nyeste inden for små, fleksible robotter på forårets ”Bring a Friend” event, som i år tiltrak mere end 350 studerende med familie og venner på Erhvervsakademiet i Odense. EasyBot fra Universal Robots er en lille, let robot, der er nem at programmere, let at flytte og billig at anskaffe. Robotten imødekommer således efterspørgslen fra mange små og mellemstore produktionsvirksomheder, som håndterer udfordringen med fleksibel enkelstyksproduktion.

EasyBot består af en 6-akset robotarm med en rækkevidde som en menneskearm og en vægt på blot 16 kg. Den har en intuitiv grafisk brugergrænseflade, så selv ikke-eksperter nemt og hurtigt kan programmere den til en ønsket opgave.

Sidstnævnte fik deltagerne mulighed for selv at afprøve – og opleve, hvor nemt det kan være at styre en robot. Bl.a. kunne en 12-årig dreng efter en kort introduktion vise sin stolte far, at han kunne programmere robotten til at samle et objekt op og aflevere det i en kasse. Programmeringen foregår ved at brugeren fysisk tager fat i robotten og viser den, hvordan den skal bevæge sig. Herefter kan brugeren se en grafisk visualisering på en teach-box og finjusterer de enkelte bevægelser til en given opgave.

Jobmuligheder i robotbranchen

RoboCluster fortalte også om de 34 virksomheder, der er i netværket RoboCluster SupplyNet. De studerende fra Erhvervsakademiet fik dermed indblik i, hvilke jobmuligheder der er for bl.a. it- og elektronikteknologere, produktionsteknologer og el-installatør i den danske robotbranche. Virksomhederne i RoboCluster SupplyNet er i stor grad projektdrevne og evnen til at idriftsætte projekter og forstå udviklingsmedarbejder, kunder og teknikker kræver sin mand. Det er netop nogle af de egenskaber, man ligger vægt på i uddannelserne på Erhvervsakadamiet.

Arrangementet blev afsluttet med et forrygende stand-up show med Mick Øgendahl, mens X-factor Heidi gav en koncert.

Det er tredje år Odense Tekniske Skoles Erhvervsakademi afholder ”Bring a Friend” event.


Foto: Universal Robots

Universal Robots blev stiftet i 2005 af Kristian Kassow, civilingeniør fra Danmarks Tekniske Universitet, Esben Hallunbæk Østergaard, ph.d. fra Mærsk Mc-Kinney Møller Instituttet, Syddansk Universitet og Kasper Støy, ligeledes ph.d. fra Mærsk Mc-Kinney Møller Instituttet, Syddansk Universitet. Virksomheden har i dag lokaler i robotlaboratoriet på Det Tekniske Fakultet ved Syddansk Universitet og deltager i en række RoboCluster-relaterede udviklingsprojekter, bl.a. MoveBots og Handyman.

Oprettet: 29.05.2008

robocluster

Kort om Innovationsnetværket RoboCluster 

Innovationsnetværket RoboCluster samler danske kompetencer inden for forskning, udvikling og design af robotteknologi. Netværket giver dig ny viden om robotter, robotteknologi og intelligente løsninger og services til indsatsområder med stor politisk og udviklingsmæssig bevågenhed. Få nye input til netop dine udfordringer med robotteknologi og automatisering og kom tættere på det danske robotmiljø 

Læs mere...
  • Kontakt
  • Campusvej 55
  • 5230 Odense M
  • Telefon: 6550 7400
  • LOADEMAIL[mail]DOMAIN[robocluster.dk]

Bevillingsgivere

Bevillingsgivere