• Danish
  • English

Seneste nyheder

Robottens Dage

30-05-2008
Lemvigh-Müller A/S og LMG Maskiner A/S i Kolding afholdt i slutning af maj en tre dages specialmesse for robotløsninger inden for maskinbearbejdning og håndtering. RoboCluster var repræsenteret ved projektchef Niels Jul Jacobsen, som gav et indlæg om, hvad vi kan forvente af morgendagens robotter. Herunder nogle af de industrirelaterede dele af robotforskningen, som foregår på Syddansk Universitet.

Lemvigh-Müller A/S og LMG Maskiner A/S i Kolding afholdt i slutning af maj en specialmesse for robotløsninger inden for maskinbearbejdning og håndtering. Messen bestod dels af en udstilling med produkter, tilbehør og kørende applikationer. Bl.a. havde KUKA sammen med en række af de danske KUKA-leverandører opstillet forskellige automationsløsninger. Dels var der en række faglige indlæg - fordelt på to spor. En om robotter og en om logistik.

RoboCluster var repræsenteret ved projektchef Niels Jul Jacobsen. Han gav et indlæg om, hvad vi kan forvente af morgendagens robotter og om nogle af de industrirelaterede dele af robotforskningen, som foregår på Syddansk Universitet, bl.a. inden for robotsimulering, offline-programmering, automatisk baneplanlægning, optimering af robotters bevægelser, gribesimulering og –øvelser. De første resultater fra de to store danske projekter inden for emnehåndtering; MoveBots og Handyman, som begge foregår i regi af RoboCluster og Syddansk Universitet, blev præsenteret.

Indlægget bød også på et indblik i, hvilke udfordringer robotforskerne i Europa netop nu arbejder med. To EU-projekter fra det 6. rammeprogram blev nævnt: SMErobot og PACO+.

SMErobot omhandler udviklingen af robotsystemer stilet primært til små og mellemstore virksomheder. Omdrejningspunktet er menneske og robot samarbejde. Herunder robotter, der er i stand til at forstå menneskelignende instruktioner, sikker og produktiv vekselvirkning direkte mellem menneske og robot, og fleksible robotsystemer, der hurtigt er klar til produktion. Den forestående Automatica-messe i München præsenterer nogle af de spændende resultater fra dette projekt.

I PACO+ arbejdes der på et mere abstrakt plan med metoder til genkendelse og indlæring i robotsystemer.

- Kravene til morgendagens industrirobotter er netop en kombination af de to projekter. Robotterne skal være lettere at programmere, bl.a. ved at de skal forstå den sammenhæng de indgår i. De skal være mere fleksible og have en lavere vægt. Endelig skal de kunne lære af deres egen og andres erfaring, siger Niels Jul Jacobsen, RoboCluster.

Yderligere information

Niels Jul Jacobsen
Projektchef - MoveBots og Handyman
Tlf. 6550 4366
njj@robocluster.dkOprettet: 30.05.2008

robocluster

Kort om Innovationsnetværket RoboCluster 

Innovationsnetværket RoboCluster samler danske kompetencer inden for forskning, udvikling og design af robotteknologi. Netværket giver dig ny viden om robotter, robotteknologi og intelligente løsninger og services til indsatsområder med stor politisk og udviklingsmæssig bevågenhed. Få nye input til netop dine udfordringer med robotteknologi og automatisering og kom tættere på det danske robotmiljø 

Læs mere...
  • Kontakt
  • Campusvej 55
  • 5230 Odense M
  • Telefon: 6550 7400
  • LOADEMAIL[mail]DOMAIN[robocluster.dk]

Bevillingsgivere

Bevillingsgivere