• Danish
  • English

Seneste nyheder

Gentlemen, start your engines

31-08-2009
26 ingeniørstuderende fra Det Tekniske Fakultet på Syddansk Universitet afsluttede den 28. august 2009 deres sommerkursus i terrængående robotter med en konkurrence om, hvem der havde udviklet den bedste robot.

Kilde: Det Tekniske Fakultet, Syddansk Universitet

- Det glæder mig, at vi kan præsentere resultaterne fra de studerende bestræbelser gennem den sidste måned. Jeg synes, det er flot, at de har investeret så meget tid af deres sommerferie, hvor der ellers er så mange andre fristelser, lød det indledningsvist fra Lars Dyhr, institutleder ved Mærsk Mc-Kinney Møller Instituttet på Syddansk Universitet.

- Gennem kurset har de studerende lært at løse komplekse og realistiske problemstillinger. Vi arbejder nemlig med en problem- og projektorienteret læringsmodel, der udvikler personlige og faglige kompetencer, sagde han og gav med det yndede udtryk fra racerløbsverdenen: ”Gentlemen, start your engines!” ordet videre til de studerende.

Robotdyst i majsmarken

I sommerkurset deltog 26 studerende fra forskellige ingeniørretninger og på forskellige uddannelsesniveauer. Opgaven var, at de i løbet af en måned skulle at bygge den bedste markrobot. De studerende var inddelt i seks grupper og konkurrerede på tre parametre: bedste design, bedste mekaniske konstruktion og bedste robotfunktionalitet.

Robotterne skulle navigere ned gennem rækken i majsmarken, vende og køre tilbage igen. På sigt vil robotterne fx kunne bruges til at bekæmpe ukrudt med.

- Det har været et spændende projekt, der har været specielt, fordi det har været så intenst i løbet af den sidste måned, fortalte en af deltagerne, Anders Palm, der læser Robotteknologi på 8. semester.

- Det tværfaglige samarbejde har helt klart været utrolig lærerigt. Det har givet mig en god indsigt i de andre faggrupper. Jeg har i forvejen erfaring med lignende robotteknologiske projekter, men nu er jeg også klogere på samspillet med design- og mekanikdelen, sagde han.

Se TV2 Fyns indslag fra robotdysten fredag den 28. august

Yderligere information

Kjeld Jensen
Projektforsker ved RoboLab, Det Tekniske Fakultet, Syddansk Universitet i Odense
M +45 2778 1926
kjen@kbm.sdu.dkOprettet: 31.08.2009

robocluster

Kort om Innovationsnetværket RoboCluster 

Innovationsnetværket RoboCluster samler danske kompetencer inden for forskning, udvikling og design af robotteknologi. Netværket giver dig ny viden om robotter, robotteknologi og intelligente løsninger og services til indsatsområder med stor politisk og udviklingsmæssig bevågenhed. Få nye input til netop dine udfordringer med robotteknologi og automatisering og kom tættere på det danske robotmiljø 

Læs mere...
  • Kontakt
  • Campusvej 55
  • 5230 Odense M
  • Telefon: 6550 7400
  • LOADEMAIL[mail]DOMAIN[robocluster.dk]

Bevillingsgivere

Bevillingsgivere