• Danish
  • English

Seneste nyheder

Idékatalog - så er det på med arbejdshandskerne

28-08-2009
De mange kreative og nytænkende ideer, der var resultatet af sommerens konference ”Robotter til sundhedssektoren”, er nu omsat til et idékatalog, som skal danne grundlag for fremtidige forsknings- og udviklingsprojekter.

En omvandrende, intuitiv vejviserrobot, en madhenterrobot og robotsensor, der sørger for at døre kun åbnes, hvis man har rene hænder. Ideerne var mange og nytænkende, da RoboCluster og OUH Odense Universitetshospital Svendborg Sygehus (OUH) afholdt idékonferencen "Robotter til sundhedssektoren" i starten af sommeren 2009. Deltagernes ideer og forslag til integrationen af robotter og robotteknologi på hospitalerne er nu oplistet i et idékatalog og danner baggrund for arbejdet i det nyoprettede netværk MedicNet under RoboCluster.

Netværkets vision er gennem innovative processer og netværksaktiviteter at identificere og etablere nye innovative forsknings- og udviklingsprojekter og derved medvirke til at imødekomme hospitalssektorens nuværende og kommende udfordringer.

- Idékonferencen gav en masse spændende og konkrete bud på, hvordan hospitalerne i fremtiden kan anvende robotteknologi, automation og intelligente systemer til forskellige arbejdsopgaver. I MedicNet arbejder vi nu i tæt samarbejde med OUH på at konkretisere nogle af ideerne, så de på sigt kan omsættes til reelle forsknings- og udviklingsprojekter, fortæller Christian Klit Johansen, der er projektleder for MedicNet under RoboCluster.

Udvikling og forskning i idékatalogets ideer kan eksempelvis udmøntes i udviklings- og forskningsprojekter under Fonden til Investering i Arbejdskraftbesparende Teknologier (ABT-fonden) og Højteknologifonden.

Ideer til alle

Idékataloget spreder sig over så forskellige kategorier som fx transport, kommunikation, parkering, rengøring og hygiejne. Ideerne kan frit anvendes af alle, og MedicNet hører gerne fra alle, som har interesse i det videre arbejde med projekterne.

- Ideerne er ikke kun tiltænkt MedicNet og OUH. Vores forhåbninger er, at alle med interesse i at udvikle robotteknologi enten vil lade sig inspirere af ideerne eller tage dem til sig for arbejde videre med udviklingen, fortæller Christian Klit Johansen, mens han understreger vigtigheden af at sætte alvor bag katalogets ideer.

- Det er ikke længere kun et fiktivt fremtidsscenarie men en realitet, at personalet i sundhedssektoren fremover vil få mange flere opgaver i forbindelse med pleje af syge og ældre med aldersbetingede lidelser. Det er derfor overordentlig vigtigt, at vi får gang i arbejdet med udviklingen af produkter, som kan være med til at afhjælpe de problemer, som sundhedspersonalet og patienter uden tvivl vi komme til at opleve som en del af deres arbejdsdag. Jeg kan derfor kun opfordre alle til at kigge idékataloget igennem, da vi derved kan få spredt de mange gode ideer, siger Christian Klit Johansen.

Download idékataloget (3.3 MB - pdf) og se ideerne, som kan føre det danske sundhedsvæsen ind i fremtiden.

Læs mere om MedicNet

Yderligere information

Christian Klit Johansen
Projektleder i RoboCluster
T +45 2058 5069
ckj@robocluster.dk

For information om medlemskab af MedicNet, kontakt
Jens Roslyng
Key Account Manager i RoboCluster
M +45 2074 7575
jens.roslyng@robocluster.dk

Oprettet: 28.08.2009

robocluster

Kort om Innovationsnetværket RoboCluster 

Innovationsnetværket RoboCluster samler danske kompetencer inden for forskning, udvikling og design af robotteknologi. Netværket giver dig ny viden om robotter, robotteknologi og intelligente løsninger og services til indsatsområder med stor politisk og udviklingsmæssig bevågenhed. Få nye input til netop dine udfordringer med robotteknologi og automatisering og kom tættere på det danske robotmiljø 

Læs mere...
  • Kontakt
  • Campusvej 55
  • 5230 Odense M
  • Telefon: 6550 7400
  • LOADEMAIL[mail]DOMAIN[robocluster.dk]

Bevillingsgivere

Bevillingsgivere