• Danish
  • English

Seneste nyheder

Robotter i centrum på Skandinaviens største industrimesse

27-08-2009
Robotterne er i fokus på Skandinaviens største industrimesse hi[09] fra den 1. - 4. september i MCH Messecenter Herning. Innovationsnetværket RoboCluster har samlet robotforskere, virksomheder og projektpartnere på en stand, der præsenterer fremtidens robotteknologi.

Hvordan ser fremtidens robotteknologi ud, hvad bliver der lige nu forsket i, og hvad er under udvikling? Tag til HI[09] og spørg selv landets dygtigste robotforskere inden for teknologisk udvikling og automation. De er med i innovationsnetværket RoboCluster, der samler de danske kompetencer på robotområdet. Og de er bredt repræsenteret fra Syddansk Universitet, Aalborg Universitet og Danmarks Tekniske Universitet.

Robotforskerne er til stede på RoboCluster-standen M9630 på hi[09] fra den 1. – 4. september, hvor de udstiller og viser eksempler fra den nyeste robotteknologi. Hør om udviklingen af mobile robotter og oplev avancerede robotarme i funktion. Se robotterne i udviklingsprojektet MoveBots, som er et innovationskonsortium, der forsker i højteknologiske griberobotter. Og lær om projektet Unikabeton, hvor robotarme producerer specialdesignede arkitektoniske støbeforme til moderne byggeri.

Robotforskernes fælles udstillingsstand er resultatet af det unikke samarbejde mellem RoboCluster, hvor videninstitutioner og erhvervsvirksomheder, der arbejder med robotter til daglig, udveksler erfaringer og viden om robotteknologi. Standen præsenterer igangværende forskningsprojekter og giver bud på nye teknologiske løsninger til produktionsapparatet.

Erhvervslivet er også til stede på standen - både fysisk og virtuelt. Ved hjælp af fire touchscreen-borde kan man søge blandt medlemsvirksomhederne i RoboCluster SupplyNet, som er et netværk for leverandører og teknologiudviklere fra robot- og automationsbranchen. Se, hvilke løsninger de udbyder og bliv klogere på de fordele RoboCluster-netværket fører med sig i samarbejdet mellem forskning og erhvervsliv.

På industrimessen er der mulighed for at deltage i konferencen: Intelligente robotter, der arrangeres af Dansk Robot Forening (DIRA), som også er en del af RoboCluster. Foreningen overrækker desuden årets robotpris til den virksomhed, der inden for automatisering har øget den danske konkurrenceevne.

Besøg hjemmesiden for HI[09]

Yderligere information

For information om forskningen i mobile robotter og robotarme. kontakt
Niels Jul Jacobsen
Projektchef i RoboCluster
M +45 60 11 4366
njj@robocluster.dk

For information om RoboCluster SupplyNet, kontakt
Bruno Hansen
Projektleder af RoboCluster SupplyNet
M +45 2135 5995
bruno.hansen@robocluster.dkOprettet: 27.08.2009

robocluster

Kort om Innovationsnetværket RoboCluster 

Innovationsnetværket RoboCluster samler danske kompetencer inden for forskning, udvikling og design af robotteknologi. Netværket giver dig ny viden om robotter, robotteknologi og intelligente løsninger og services til indsatsområder med stor politisk og udviklingsmæssig bevågenhed. Få nye input til netop dine udfordringer med robotteknologi og automatisering og kom tættere på det danske robotmiljø 

Læs mere...
  • Kontakt
  • Campusvej 55
  • 5230 Odense M
  • Telefon: 6550 7400
  • LOADEMAIL[mail]DOMAIN[robocluster.dk]

Bevillingsgivere

Bevillingsgivere