• Danish
  • English

Seneste nyheder

Danske robotforskere vinder USA-konkurrence

09-05-2010
Robotforskere fra Syddansk Universitet vandt over hold fra både Harvard og MIT i en amerikansk robotkonkurrence

Kilde: www.sdu.dk

Danske robot-forskere fra Laboratoriet for Modulære Robotter ved Syddansk Universitet, løb med førstepladsen, da de for nyligt dystede mod forskerhold fra Harvard, MIT og Washington Universitet i robotkonkurrencen "2010 ICRA Contigency Challenge" i Anchorage i Alaska.

Kreative på Mars

Det var især danskernes evne til under tidspres at komme op med kreative robot-løsninger. Konkurrencen gik ud på, at løse pludseligt opståede problemer på en Mars-station, simuleret på jorden. Alle forskerhold var lukket inde på en rumstation og skulle ved hjælp af modulære robotter løse forskellige problemer ude på planeten. Blandt andet at rejse en antenne, der var blæst omkuld af en Mars storm. Den robot danskerne trods det hårde tidspres formåede at få bygget, bestod af en arm lavet af blødt grønt plastik, som kunne foldes ud, når den var kommet gennem en sluse. Den kunne blive så lang, at den kunne rejse antennen to meter op i luften. Ingen af de andre hold kunne få antennen så højt op.

I en anden opgave skulle solpaneler, der var blæst af stationen, monteres igen på tid. Her lykkedes det forskerholdet fra SDU at opfinde en robot med en skovl, der hurtigt kunne samle og montere panelerne.

Danskernes sejr betyder, at der nu er planer om, at den internationale konkurrence næste gang skal afholdes af Syddansk Universitet.

robocluster

Kort om Innovationsnetværket RoboCluster 

Innovationsnetværket RoboCluster samler danske kompetencer inden for forskning, udvikling og design af robotteknologi. Netværket giver dig ny viden om robotter, robotteknologi og intelligente løsninger og services til indsatsområder med stor politisk og udviklingsmæssig bevågenhed. Få nye input til netop dine udfordringer med robotteknologi og automatisering og kom tættere på det danske robotmiljø 

Læs mere...
  • Kontakt
  • Campusvej 55
  • 5230 Odense M
  • Telefon: 6550 7400
  • LOADEMAIL[mail]DOMAIN[robocluster.dk]

Bevillingsgivere

Bevillingsgivere