• Danish
  • English

Seneste nyheder

UrbanBotics åbner for kulturteknologi i Danmark

25-10-2010
Interaktive skraldespande får parkgæster til at smide affald i spandene i stedet for på græsplænen. Robotbænke bevæger sig automatisk hen i det hjørne af torvet, hvor solen skinner. Vejbelægningen skifter farve og form afhængig af, om du bruger den til basketball eller loppemarked. Kulturteknologier vinder frem, og Danmark kan iføre sig førertrøjen i at omsætte kulturteknologier til forretning.

20101025_urbanboticsCenter for Kultur- og Oplevelsesøkonomi (CKO), byrumsinventarvirksomheden Out-sider og en række partnere har netop startet det første danske kulturteknologiprojekt, UrbanBotics.

- UrbanBotics skal udvikle nye byrumsprodukter, der interagerer med brugerne og giver dem nye æstetiske oplevelser i byrummet. Der er et enormt globalt potentiale i kulturteknologi, og projektet kan blive grundstenen til et nyt dansk teknologieventyr, vurderer direktør i Out-sider, Ib Mogensen.

Projektet samler kreative kompetencer fra kulturlivet med udviklingsorienterede virksomheder og har deltagelse af Aalborg Teater, Christiania-kunstnergruppen Live Art Installations, legepladsvirksomheden KOMPAN og Teknologisk Instituts Center for Robotteknologi.

- Et spændende mix af kompetencer. Vi ser store potentialer i, at kreative, teknologiske og erhvervsmæssige partnere i Danmark samarbejder og beriger hinandens processer og forretninger," siger direktør i CKO, Rasmus Wiinstedt Tscherning.

CKO har investeret knap 1,5 millioner kroner i projektet for at styrke dansk erhvervslivs konkurrencekraft.

- CKO arbejder netop med at investere i projekter mellem virksomheder og kreative, der styrker Danmarks rolle i den globaliserede verden," uddyber Rasmus Wiinstedt Tscherning.

Kulturteknologi gør os sundere, mere effektive og kreative

"Kulturteknologi" er en ny branche, der binder performance og interaktion ind i de objekter, der omgiver os til hverdag - eksempelvis byrumsinventar.

- Kulturteknologis grundlæggende formål er at øge samfundets kreativitet og innovationspotentiale. Vi ved fra studier af området, at kulturteknologiske miljøer gør folk gladere, sundere, mere effektive og frem for alt mere kreative," siger robotdesigner Bo Stjerne Thomsen fra Teknologisk Instituts Center for Robotteknologi.

Kulturteknologi er et oplagt fokusområde for Danmark, mener teamleder på Teknologisk Instituts Center for Robotteknologi, Troels Vilms Pedersen.

- Vi har i Danmark massive udfordringer med at være kreative og innovative. Blandt andet viser undersøgelser fra OECD, at vi er langt bagefter, når det gælder opfindelser, nye produkter og nye teknologier. Vi har dog stærke traditioner i kulturproduktion. Det er spændende, at vi kan benytte dansk kulturlivs kreative kompetencer til at producere kulturteknologi, som ikke alene gør os selv mere innovative, men også kan sælges på et globalt marked. Derved har vi mulighed for at skabe et dobbelt vindmølleeventyr med kulturteknologi. Vi forventer derfor, at kulturteknologi i løbet af få år kan udvikle sig til et stort fokusområde for dansk teknologiindustri, konkluderer Troels Vilms Pedersen.

Teknologisk Instituts Center for Robotteknologi åbner den 9. november sit nye center i Odense, og ved den lejlighed er adskillige kulturteknologier udstillet. Læs mere om åbningen HER.

Kontaktperson
Troels Vilms PoulsenTroels Vilms Poulsen

Teamleder

Teknologisk Instituts Center for Robotteknologi

7220 2083

robocluster

Kort om Innovationsnetværket RoboCluster 

Innovationsnetværket RoboCluster samler danske kompetencer inden for forskning, udvikling og design af robotteknologi. Netværket giver dig ny viden om robotter, robotteknologi og intelligente løsninger og services til indsatsområder med stor politisk og udviklingsmæssig bevågenhed. Få nye input til netop dine udfordringer med robotteknologi og automatisering og kom tættere på det danske robotmiljø 

Læs mere...
  • Kontakt
  • Campusvej 55
  • 5230 Odense M
  • Telefon: 6550 7400
  • LOADEMAIL[mail]DOMAIN[robocluster.dk]

Bevillingsgivere

Bevillingsgivere