• Danish
  • English

Seneste nyheder

Åben dyst ved DTU RoboCup 2011

25-03-2011
Flere nye deltagere og fraværet af de sidste par års favoritter gav i 2011-udgaven af DTU RoboCup en helt åben konkurrence

20110328_alleredepaastregMange ting var, som de plejede ved DTU RoboCup. Igen i år lagde Oticonsalen på Danmarks Tekniske Universitet - DTU gulv til de åbne mesterskaber i robot og de velkendte forhindringer var endnu en gang ramme om konkurrencedeltagernes store interesse for at passere dem og indkassere point til det samlede finaleregnskab.

Men noget var også nyt - heriblandt deltagersammensætningen.

- Flere af de tidligere års tophold har valgt ikke at stille op i år, hvilket betyder, at vi har haft en helt åben konkurrence blandt topplaceringerne. Samtidig er bundniveauet højere end vi har set de foregående år, fortæller Ole Ravn, der er studieleder ved Institut for Elektroteknologi ved Danmarks Tekniske Universitet.

Finalekørslen fandt sted torsdag den 24. marts 2011.

20110328_tigerguttFlere deltagere fra DTU RoboCup Junior

En anden af DTU RoboCups traditioner er, at der afholdes DTU RoboCup Junior på Experimentarium i København i ugerne før DTU RoboCup. Igen i år kvalificerede de bedste hold fra denne konkurrence sig direkte til finalekørslen ved DTU RoboCup.

- De bedste fra DTU RoboCup Junior går automatisk videre til finalekørslen. Men i år så vi, at flere af dem, som ikke automatisk gik videre selv tilmeldte sig DTU RoboCup og derefter kvalificerede sig til finalekørslen i de indledende runder, fortæller Ole Ravn.

2011-udgaven af DTU RoboCup bød yderligere på deltagere helt fra Norge - heriblandt eksempelvis et hold fra Høgskolen i Østfold.

Det samlede resultat

Trods et åbent felt var det en lille gruppe, som hurtigt lagde sig spidsen for konkurrencen. Efter første gennemkørsel af forhindringsbanen lå holdene Allerede, Erik? og Turtle på en delt førsteplads - hastigt efterfulgt af holdene Wild Willy og Tigergutt.

Efter anden gennemkørsel skilte Allerede, Erik? sig endnu en gang ud og lagde sig i spidsen for feltet, hvor de blev liggende og vandt den samlede konkurrence foran Turtle.

Det samlede resultat af DTU RoboCup 2011 blev som følger:

20110328_turtle_vippe1. Allerede, Erik?
2. Turtle
3. Wild Willy
4. Tigergutt
4. Masher 2011
6. TTA
7. MJC
8. Team Advodan
9. The Scorpion John
10. Jens Valsgaard Petersen
11. Acker-bot
11. Slap af - det var med vilje
11. Bumblebee
14. Pink is the new Yellow
14. Den grimme landmand
16. Knight Rider
17. Lille Per

Kontaktperson
Ole RavnOle Ravn

Studieleder

Institut for Elektroteknologi ved Danmarks Tekniske Universitet

T +45 4525 3560

LOADEMAIL[or]DOMAIN[elektro.dtu.dk]

robocluster

Kort om Innovationsnetværket RoboCluster 

Innovationsnetværket RoboCluster samler danske kompetencer inden for forskning, udvikling og design af robotteknologi. Netværket giver dig ny viden om robotter, robotteknologi og intelligente løsninger og services til indsatsområder med stor politisk og udviklingsmæssig bevågenhed. Få nye input til netop dine udfordringer med robotteknologi og automatisering og kom tættere på det danske robotmiljø 

Læs mere...
  • Kontakt
  • Campusvej 55
  • 5230 Odense M
  • Telefon: 6550 7400
  • LOADEMAIL[mail]DOMAIN[robocluster.dk]

Bevillingsgivere

Bevillingsgivere