• Danish
  • English

Simuleringsværktøjer til bilindustrien

Simuleringsværktøjer til bilindustrien

29-06-2015
Bilindustrien stiller i dag højere og højere krav om, at biler skal være lettere og billigere at producere, og samtidig bliver kravene til sikkerhed større og større

Innovative bilfabrikanter og leverandører til bilindustrien samarbejder lige nu i nogle af de eksperimenter, der kører i regi af EU-projektet Fortissimo. Blandt andre deltager svenske Koenigsegg, der producerer superbiler, højkvalitetsbiler med høj ydeevne.

Koenigsegg deltager i eksperimentet 'Cloud-based Computational20150629_Fortissimo_experiments Fluid Dynamics Simulation', der fokuserer på brugen af præcise, men meget beregningstunge simuleringer af superbilers luftmodstand ved hjælp af Detached eddy simulation (DES) turbulens modellen. Med eksperimentet håber Koenigsegg at indhente viden, der kan hjælpe dem til at forbedre deres produkter ved hjælp af massive HPC-ressourcer (HPC = High-Performance Computing).

Et andet eksperiment i Fortissimo er 'Cloud-based simulation of structural crash tests', der omhandler simulering af strukturelle crash test. Formålet med eksperimentet er at vise, hvordan man kan bruge HPC-tjenester i skyen til at undersøge, hvordan delkomponenter i bilindustrien reagerer i simuleringen af strukturelle crash test ved hjælp af en kommerciel softwarepakke.

Eksperimenterne her tager udgangspunkt i bilindustrien, men simuleringsværktøjer er relevante værktøjer inden for mange forskellige domæner, hvor robotteknologi og automation indgår. Læs mere om de to eksperimenter HER.

SMV'er skal boostes

Fortissimo sætter fokus på at gøre europæiske SMV´er mere konkurrencedygtige gennem brug af simuleringstjenester baseret på HPC-udstyr og IT-infrastrukturer placeret i skyen. Målet er at realisere dette ved at gøre avanceret simulering tilgængelig for SMV´er gennem oprettelsen af en cloud-baseret one-stop-shop (pay-per-use), hvor alle de fornødne værktøjer, IT-infrastruktur, ekspertise og visualisering vil være let tilgængelige og økonomisk overkommelige.

Fortissimo er støttet gennem det offentlige-private partnerskab Factories of the Future (FoF) under EU's 7. rammeprogram, og er en del af I4MS-initiativet (ICT Innovation for Manufacturing SMEs), som RoboCluster deltager i. Lige nu er mange forskellige eksperimenter i gang inden for de syv projekter, der er en del af I4MS-initiativet. Det overordnede mål for dem alle er at sparke gang i den europæiske innovation inden for IKT (informations- og kommunikationsteknologi) hos Europas SMV'er.

Læs mere om Fortissimo HER og om de mange eksperimenter i I4MS-initiativet HER.

Kontaktperson
Marianne SandgaardMarianne Sandgaard

Netværkskoordinator

Innovationsnetværket RoboCluster

+45 2135 6274

LOADEMAIL[marianne.sandgaard]DOMAIN[robocluster.dk]

robocluster

Kort om Innovationsnetværket RoboCluster 

Innovationsnetværket RoboCluster samler danske kompetencer inden for forskning, udvikling og design af robotteknologi. Netværket giver dig ny viden om robotter, robotteknologi og intelligente løsninger og services til indsatsområder med stor politisk og udviklingsmæssig bevågenhed. Få nye input til netop dine udfordringer med robotteknologi og automatisering og kom tættere på det danske robotmiljø 

Læs mere...
  • Kontakt
  • Campusvej 55
  • 5230 Odense M
  • Telefon: 6550 7400
  • LOADEMAIL[mail]DOMAIN[robocluster.dk]

Bevillingsgivere

Bevillingsgivere