• Danish
  • English

Seneste nyheder

ABB: Aston Martin får lakresultat i verdensklasse

29-03-2012
Aston Martin drager fordel af en malefinish af ekstrem høj kvalitet, efter at de har installeret fire high-end malerobotter fra ABB. Med den største rækkevidde blandt ABB’s malerobotter kan den nå rundt om hele bilen, fra forreste til bagerste kofanger.

20120329_abb_astonmartinKilde: ABB A/S

- Vores største malerrobot IRB5500 er ideel til denne applikation. Robotten har den længste rækkevidde i sin klasse, er fremragende i sin præcision og i sammenspil med vores lakpatronapplikator, opnås en finish i verdensklasse, siger Robert Low, Account Manager i ABB i Storbritannien

ABB's integrerede maleprocesstyring sikrer, at både robottens bevægelser og maleprocessen er koordineret præcist, for at opnå en optimal kvalitet og et minimalt spild af maling.

Minimalt spild

Til lakeringen anvendes en lakpatronapplikator, der genererer en laksky ved at lakken sprøjtes ud på en skive, som roterer med høj hastighed. Lakskyen lades med højspænding, og bilen lades tilsvarende med en modsat rettet spænding. Det medfører at hver enkelt lakpartikel bliver trukket mod bilen og sikrer dermed et minimalt laktab. Lakpatronen er fyldt med præcist den påkrævede mængde lak, og dermed bliver lakspildet reduceret til et minimum.

En high-end løsning

- Kombinationen af den valgte robot og lakpatronapplikatoren giver Aston Martin den absolut bedste løsning. En ABB-ingeniør, som var hos Aston Martin i de første tre måneder af implementeringsfasen, gav også et intensivt træningsprogram til Aston Martin's produktingeniører, og ydede teknisk assistance, fortæller Robert Low.

Kontaktperson
Steffen EnemarkSteffen Enemark

Forretningschef

ABB A/S

T. +45 2015 5216

robocluster

Kort om RoboCluster 

RoboCluster samler danske kompetencer inden for forskning, udvikling og design af robotteknologi. Netværket giver dig ny viden om robotter, robotteknologi og intelligente løsninger og services til indsatsområder med stor politisk og udviklingsmæssig bevågenhed. Få nye input til netop dine udfordringer med robotteknologi og automatisering og kom tættere på det danske robotmiljø 

Læs mere...
  • Kontakt
  • Forskerparken 10
  • 5230 Odense M
  • Telefon: 9350 7500
  • LOADEMAIL[mail]DOMAIN[robocluster.dk]

Bevillingsgivere

BevillingsgivereBevillingsgivere