• Danish
  • English

Seneste nyheder

Første spadestik til topmoderne nordjysk robotcenter

01-03-2012
Med målsætningen om at skabe et førende skolemiljø for robotteknologi i Danmark opfører EUC Nordvest et robotcenter, der skal skabe vækst og arbejdspladser. Først spadestik blev taget i januar

Kilde: LT Automation

Målet det topmoderne robotcenter er at skabe fremdrift i en region, der har fået betegnelsen udkants-Danmark.

For at løfte konkurrenceevnen hos danske virksomheder og for at udbrede kendskabet til robotter har EUC Nordvest i Thisted i januar taget det første spadestik til et topmoderne robotcenter, der bliver blandt de førende i danske skolemiljøer. Robotcentret, der forventes i brug til maj, bliver samtidig ankerpunkt for netværksaktiviteter blandt regionens virksomheder.

Der er afsat fem millioner kroner til projektet, der støttes af Mærsk-fonden. Pengene går blandt andet til et nybyggeri i to plan og seks robotceller, der skal bestå af den nyeste robotteknologi, der eksisterer.

Målsætningen for EUC er at opføre Danmarks førende robotcenter til brug for undervisning og til at udbrede viden om industrirobotter hos lokale virksomheder og også i det øvrige Danmark.

VIL SKABE VÆKST

Netværket skal trækkes ind til foredrag og events, der med månedlige mellemrum skal afholdes for især regionens virksomheder. Dermed følger robotcentret op på målet med at skabe fremdrift i en region, der har fået betegnelsen udkants-Danmark. Fremdriften skal skabes ved at vise mulighederne med robotter til regionens omkring 80 lokale virksomheder, så de kan skabe vækst og arbejdspladser.

Målsætningen er klar for EUC Nordvest. Skolen vil opbygge en profil, der signalerer, at EUC Nordvest kan noget med robotter - Denne målsætning skal LT Automation hjælpe med at opnå, gennem uvildig rådgivning.

Centret skal rumme 2 svejse- og 4 håndteringsrobotter, som anvendes i uddannelsen af industriteknikere, smede og mekanikere. Derudover ventes centret at blive anvendt til AMU-kurser samt netværk af virksomheder, der kan høre om mulighederne for at anvende robotter og nye teknologi.

At opføre et nyt robotcenter er en strategisk investering, og derfor er det vigtigt, at EUC Nordvest får processen grebet rigtigt an fra begyndelsen. Derfor har EUC Nordvest bedt LT Automation, om at hjælpe dem sikkert gennem denne proces således EUC Nordvest får målrettet tilførsel af viden og erfaring inden for implementering af robotteknologi.

Kontaktperson
Lasse ThomsenLasse Thomsen

Direktør

LT Automation

LOADEMAIL[lth]DOMAIN[lt-automation.dk]

robocluster

Kort om RoboCluster 

RoboCluster samler danske kompetencer inden for forskning, udvikling og design af robotteknologi. Netværket giver dig ny viden om robotter, robotteknologi og intelligente løsninger og services til indsatsområder med stor politisk og udviklingsmæssig bevågenhed. Få nye input til netop dine udfordringer med robotteknologi og automatisering og kom tættere på det danske robotmiljø 

Læs mere...
  • Kontakt
  • Forskerparken 10
  • 5230 Odense M
  • Telefon: 9350 7500
  • LOADEMAIL[mail]DOMAIN[robocluster.dk]

Bevillingsgivere

BevillingsgivereBevillingsgivere