• Danish
  • English

Seneste nyheder

Første Universal Robots-arm i direkte samarbejde med ansatte i VW-fabrik

30-08-2013
For første gang nogensinde samarbejder en robot direkte med medarbejderne i produktionen af motorer på Volkswagens fabrik i Salzgitter i Tyskland. Bilkoncernen Volkswagen har integreret en industrirobotarm fra den danske producent Universal Robots i masseproduktionen på fabrikken i Salzgitter

20130830_URLetvægtsrobotten UR5 er installeret i afsnittet for samling af cylinderhoveder, hvor den har ansvaret for håndteringen af skrøbelige gløderør. Det særlige ved den er, at det er den første samarbejdende robot, som Volkswagen bruger på verdensplan. Den seksaksede robotarm arbejder direkte sammen med mennesker uden nogen form for afskærmning. Dermed yder den et vigtigt bidrag til at optimere sunde arbejdsprocesser.

Volkswagen-fabrikken i Salzgitter er på 2.800.000 kvadratmeter og en af verdens største motorfabrikker. Omkring 6.000 ansatte fremstiller omkring 7.000 benzin- og dieselmotorer i mere end 370 varianter om dagen. Motorerne har mellem 3 og 16 cylindre og monteres i Volkswagen-koncernens forskellige modeller og mærker. Bilproducenten indsatte for nylig en samarbejdende industrirobotarm fra den danske producent Universal Robots ved siden af mennesker i fabrikkens afdeling for samling af cylinderhoveder, hvor den skal indsætte gløderør i cylinderhovederne.

Takket være UR5-robottens indbyggede sikkerhedstilstand (i overensstemmelse med standarden EN ISO 10218) kan industrirobotten arbejde klos op og ned af mennesker. Den er udstyret med gribehånd beregnet til samarbejde med mennesker, som systemintegratoren Faude Automatisierungstechnik har udviklet med eneret for Volkswagen, og som opfylder sikkerhedskravene i ISO/TS 15066, specifikationsstandarden for samarbejdende robotter. Dermed kunne robotten integreres i produktionslinjen uden behov for yderligere beskyttelsesafskærmning.

- Vi ønsker at forebygge langvarige belastninger af vores medarbejdere inden for alle områder af vores virksomhed ved hjælp af en ergonomisk udformning af arbejdspladsen. Ved at bruge robotter uden afskærmning kan medarbejderne samarbejde side om side med robotten. På den måde bliver robotten en produktionsassistent og kan derfor fritage medarbejdere fra ergonomisk uhensigtsmæssigt arbejde, forklarer Jürgen Häfner, projektleder på Volkswagens fabrik i Salzgitter.

Projektet er blevet gennemført i løbet af to år i tæt samarbejde med Universal Robots' distributionspartner Faude Automatisierungstechnik. Dette har betydet, at to personer i produktionen, som tidligere havde ansvaret for at sætte gløderørene i cylinderhovederne, nu er blevet fri for en belastning. Hidtil har de skullet stå foroverbøjet for at indsætte gløderørene i borehuller i cylinderhovederne, som knap nok var synlige.

Hånd i hånd med en robotkollega

Dette trin i processen er nu overtaget af den seksaksede UR5-letvægtsrobot fra Universal Robots. Den løfter forsigtigt de skrøbelige gløderør, der kommer via et specialdesignet separationssystem, og placerer dem i de svært tilgængelige borehuller. En medarbejder har så ansvaret for at fastgøre gløderørene og isolere cylinderhovedet, hvilket er nødvendigt for det næste trin i produktionen. Takket være det direkte samarbejde med robotten, der fungerer som assistent, kan medarbejderen udføre disse aktiviteter i en opretstående og sund arbejdsstilling. På den måde kan han hele tiden holde øje med processen og hurtigt gribe ind, når det er nødvendigt.

- Vi glæder os over den vellykkede implementering af dette projekt, der er uden fortilfælde, og over at vores robotter kan bidrage til ergonomiske arbejdsprocesser", siger Thomas Visti, Vice President and Chief Commercial Officer hos Universal Robots.

- Dette var især muligt på grund af det resultatorienterede og konstruktive samarbejde mellem Volkswagen og vores partner, Faude Automatisierungstechnik.

Læs hele pressemeddelelsen om samarbejdet mellem Universal Robots og VW - KLIK HER

Kontaktperson
Thomas VistiThomas Visti

VP & CCO

Universal Robots

LOADEMAIL[tv]DOMAIN[universal-robots.com]

robocluster

Kort om RoboCluster 

RoboCluster samler danske kompetencer inden for forskning, udvikling og design af robotteknologi. Netværket giver dig ny viden om robotter, robotteknologi og intelligente løsninger og services til indsatsområder med stor politisk og udviklingsmæssig bevågenhed. Få nye input til netop dine udfordringer med robotteknologi og automatisering og kom tættere på det danske robotmiljø 

Læs mere...
  • Kontakt
  • Forskerparken 10
  • 5230 Odense M
  • Telefon: 9350 7500
  • LOADEMAIL[mail]DOMAIN[robocluster.dk]

Bevillingsgivere

BevillingsgivereBevillingsgivere