• Danish
  • English

Seneste nyheder

Innovative kompakte robotter til moderne medicinsk teknologi

30-03-2011
Automationstendenser i den internationale farmaceutiske industri fortsætter: DENSO Robotics præsenterer den nye VP-G2 robot

20110330_densoAf: AVN Automation A/S

Den stigende efterspørgsel af farmaceutiske produkter over hele verden, får mange virksomheder i den farmaceutiske og medicinske industrien til at modernisere deres anlæg for at holde trit med markedets krav, reducere produktionsomkostningerne og øge kvaliteten af deres produkter. Denne tendens til modernisering er vanskelig at forestille sig uden automatisering med high-tech udstyr, såsom industrirobotter. Beskæftigelse af robotter giver en reduktion af produktionsomkostningerne og menneskelige fejl, forbedring af kvaliteten af produkter, og gør hele produktionsprocessen mere effektiv.

Den farmaceutiske og medicinske industri er en udfordring for robot fremstilleren. "Udvikling af robotter til disse sektorer er meget krævende, da produktionsmiljøer skal være fri for bakterier og eksterne midler, der er farlige for mennesker," siger Takayuki Suzuki, ingeniør hos DENSO Robotics.

Som markedsleder indenfor segmentet for små og mellemstore robotter, producerer DENSO Robotics skræddersyede produkter til den farmaceutiske og medicinske industri. Ud over sin allerede eksisterende produktportefølje på 4 og 6- aksede robotter med beskyttelses klasse 10 og 100, har DENSO nu også introduceret den nye VP-G2 6-akset robot serie, der omfatter en version specielt designet til rent rum og andre forurenings kontrollerede miljøer (tæthedsgrad clean room 100).

Takayuki Suzuki opsummerer de vigtigste karakteristika ved den nye robot: Robotten er meget let at rengøre, har anodiseret aluminium belægninger, en beskyttende ydre belægning og specielt forseglede samlinger, som beskytter robotten mod korrosion. Dette er alt sammen meget vigtigt, for robotter som skal operere i renrumsmiljøer da de kan blive udsat for aggressive kemikalier, såsom hydrogenperoxid(H2O2). Den nye robot fra DENSO har for nylig modtaget en opgørelse over kvalifikation ved Fraunhofer Institute for Produktions Engineering og Automation IPA.

Spektret af anvendelses muligheder for den nye VP-G2 serie er meget bred. Robotten kan bruges til simple pick og place funktioner, materialehåndtering og til inspektion. Integration af robotten i forskellige produktionslinjer er nemt, takket være alle de forskellige integrations muligheder i robottens kontroller. De nye DENSO robotter er også let integreret til forskellige IT-miljøer, hvilket er særligt vigtigt i den farmaceutiske og medicinske industri.

Kontaktperson
Lars ChristensenLars Christensen

Direktør

AVS Automation A/S

robocluster

Kort om Innovationsnetværket RoboCluster 

Innovationsnetværket RoboCluster samler danske kompetencer inden for forskning, udvikling og design af robotteknologi. Netværket giver dig ny viden om robotter, robotteknologi og intelligente løsninger og services til indsatsområder med stor politisk og udviklingsmæssig bevågenhed. Få nye input til netop dine udfordringer med robotteknologi og automatisering og kom tættere på det danske robotmiljø 

Læs mere...
  • Kontakt
  • Campusvej 55
  • 5230 Odense M
  • Telefon: 6550 7400
  • LOADEMAIL[mail]DOMAIN[robocluster.dk]

Bevillingsgivere

Bevillingsgivere