• Danish
  • English

Seneste nyheder

LT Automation: Hvor skal man starte?

26-09-2011
Den netop overståede industrimesse ”hi 11” i Herning fra d. 6. – 9. september bød på messestande, som var fyldt til bristepunktet med tilbud inden for bl.a. svejse-, fræse-, pakke- og løfterobotter i alle afskygninger. For industrivirksomheder, der søger automatiseringsmuligheder, var der nok at se på. Måske endda så meget, at det kunne virke uoverskueligt for de virksomheder, der var på udkig efter en løsning til netop deres problem.

Kilde: LT Automation

Den netop overståede industrimesse "hi 11" i Herning fra d. 6. - 9. september bød på messestande, som var fyldt til bristepunktet med tilbud inden for bl.a. svejse-, fræse-, pakke- og løfterobotter i alle afskygninger. For industrivirksomheder, der søger automatiseringsmuligheder, var der nok at se på. Måske endda så meget, at det kunne virke uoverskueligt for de virksomheder, der var på udkig efter en løsning til netop deres problem.

Lasse Thomsen fra LT Automation havde en velbesøgt stand på messen. LT Automation tilbyder uvildig rådgivning til virksomheder, som ønsker at automatisere. Han nikker genkendende til indtrykket:

- Hvor skal vi spørge? Sagde de forskellige virksomheder til os, da de besøgte vores stand. Mange virksomheder fortæller, at de ikke har tid, erfaring og ressourcer til at gennemføre et automatiseringsprojekt, og de er slet ikke klædt på til at købe robotter med det samme. De fleste virksomheder automatiserer kun få gange, så de har slet ikke den fornødne viden til at gå på robotindkøb.

Skal vi automatisere hjemme eller flytte produktionen til udlandet?

Mange af de virksomheder, der besøgte messen sidder til daglig med overvejelser om, hvorvidt de skal flytte danske arbejdspladser til lavtlønslande eller de skal automatisere deres produktion, sådan konkurrenceevnen og viden bevares i Danmark.

Lasse Thomsen fortsætter:
- Vores svar til den Danske industri, er at de først og fremmest skal undersøge, hvilke muligheder de har for at automatisere. Herefter har virksomhederne de bedste forudsætninger for at træffe det rigtige valg.

Messen i Herning var besøgt af et rekordstort antal fagfolk. Knap 20.000 lagde vejen forbi messehallerne.

Også Lasse Thomsen mærkede travlheden:
- Vi havde så stor succes under messen, at vores stand var fyldt med kunder hele dagen, og vi fik over 8 nye konkrete forespørgsler hver dag. Under messen fik vi over 15 nye henvendelser fra virksomheder der gerne vil med i vores netværk. Endda helt fra Hongkong. At vi fik konkrete henvendelser kan kun tyde på, at den Danske industri har brug for uvildig rådgivning om, hvilken muligheder virksomhederne har for at automatisere.

Kontaktperson
Lasse ThomsenLasse Thomsen

Direktør

LT Automation A/S

LOADEMAIL[lth]DOMAIN[lt-automation.dk]

robocluster

Kort om Innovationsnetværket RoboCluster 

Innovationsnetværket RoboCluster samler danske kompetencer inden for forskning, udvikling og design af robotteknologi. Netværket giver dig ny viden om robotter, robotteknologi og intelligente løsninger og services til indsatsområder med stor politisk og udviklingsmæssig bevågenhed. Få nye input til netop dine udfordringer med robotteknologi og automatisering og kom tættere på det danske robotmiljø 

Læs mere...
  • Kontakt
  • Campusvej 55
  • 5230 Odense M
  • Telefon: 6550 7400
  • LOADEMAIL[mail]DOMAIN[robocluster.dk]

Bevillingsgivere

Bevillingsgivere