• Danish
  • English

Seneste nyheder

Nytårsnyheder fra Bila A/S

05-01-2010
Bila A/S starter det nye år med introduktionen af robotcellen 'Bila Milk Packer' og lanceringen af en ny robottype fra Kawasaki Robotics.

Af Bila A/S

Bila A/S har indgået en historisk samarbejdsaftale omkring udviklingen af unikke håndteringsceller. Resultatet blev en standard robotcelle, som har fået navnet ”Bila Milk Packer”. Med ”Bila Milk Packer” pakkes mælkekartoner hurtigt og effektivt i enten plastkasser eller containere. Via en bane føres mælkekartonerne automatisk hen til robotten, som derefter pakker disse.

Cellen kan håndtere op til 9600 mælkekartoner pr. time. Antallet af mælkekartoner og kasser, der skal håndteres pr. løft, kan tilpasses efter behov.

Cellen leveres samlet fra Bila A/S. Vi har inden levering gennemtestet cellen, som en samlet enhed og herefter kan den opstilles direkte i din virksomheds produktion. Installations- og indkøringstiden forkortes og der opnås en fuld funktionsdygtig celle til pakning af mælkekartoner.

Cellen udarbejdes altid i rustfrit stål. Med den vaskbare overfalde, hvorpå alle gængse rengøringsmidler kan benyttes, er det muligt at opretholde kravet om et højt hygiejneniveau.

De første celler er leveret med stor succes hos to større mejerier i Sverige.

KAWASAKI ROBOTICS udvider sortimentet

En ny robottype ser dagens lys hos Kawasaki Robotics. Der er her tale om YF003N, som er en ”pick and place” robot. Robotten er udstyret med en form for ”edderkoppeben”, som gør det muligt for robotten at opnå høj fart samt meget høj præcision. Denne robottype kan med fordel benyttes i pakke- samt sortér processer.

Robotten har en ekstrem kort cyklustid. Ved håndtering af eks. 1 kg er cyklustiden 0,27 sek. ved en max. arbejdsflade på 1300 mm i diameteren. Dette betyder max. 175 ”picks” pr. minut.

Robotten samt den resterende del af Kawasakis sortiment af robotter kan købes hos Bila A/S, som er distributør af Kawasaki robotter i Danmark, Sverige og Norge.

Ny robottype udvikles til Bila A/S

Robotten blev udviklet på baggrund af en konkret forespørgsel og efterfølgende ordre fra en af vore danske kunder. Efter nærmere dialog med Kawasaki Robotics blev udviklingen sat i gang, da der på daværende tidspunkt ikke var en robot, der havde den efterspurgte løftekapacitet til rådighed til at håndtere det ønskede emne.

Robotten har fået navnet MX700 og kan løfte op til 700 kg - der er her tale om en kapacitetsstigning på 40% i forhold til dennes forgængere. Denne 6-akses robot benyttes i ”Heavy Duty” områder indenfor eks. maskin-, sten- og keramikindustrien.

Projektet, hvor den første MX700 indgår i, udarbejdes i øjeblikket hos Bila A/S til en underleverandør til vindmølleindustrien. Projektet står klar til levering hos kunden i marts 2010.

Den nye robottype er nu en fast del af sortimentet hos Kawasaki Robotics.

Yderligere information

Kontakt Bila A/S
Annette Nykjær Andersen
Marketingassistent
Industrivej 18
7900 Nykøbing Mors
T +45 9669 4713
ana@bila.dk

Læs mere om Bila A/S på www.bila.dk

Oprettet: 05.01.2010

robocluster

Kort om Innovationsnetværket RoboCluster 

Innovationsnetværket RoboCluster samler danske kompetencer inden for forskning, udvikling og design af robotteknologi. Netværket giver dig ny viden om robotter, robotteknologi og intelligente løsninger og services til indsatsområder med stor politisk og udviklingsmæssig bevågenhed. Få nye input til netop dine udfordringer med robotteknologi og automatisering og kom tættere på det danske robotmiljø 

Læs mere...
  • Kontakt
  • Campusvej 55
  • 5230 Odense M
  • Telefon: 6550 7400
  • LOADEMAIL[mail]DOMAIN[robocluster.dk]

Bevillingsgivere

Bevillingsgivere