• Danish
  • English

Seneste nyheder

Opmærksomhed på intelligente robotter på tysk messe

25-02-2010
Projektleder på Robo-Packman og Interreg-projektet ”Intelligente robotter til håndtering af fleksible objekter”, konsulent Knud Aulkær Andersen fra Teknologisk Instituts Center for Robotteknologi, var i sidste uge på emballagemessen Verpackung Nord i Hamborg.

Af Center for Robotteknologi ved Teknologisk Institut

Knud Aulkær Andersen besøgte messen for at videregive resultaterne i Interreg-projektet og samtidig få inspiration til de to projekter om robotgribere til kødindustrien, hvor netop emballagevalg er et centralt tema. Han fortæller, at projektet ”Intelligente robotter til håndtering af fleksible objekter” vakte opsigt.

- Mange besøgende og udstillere på messen opdagede straks ”intelligente robotter” og ville vide, hvad det egentlig betyder. Intelligente robotter er robotter, der kan lidt at det, vi har lært fra barnsben. Vi har lært, at når øjet ser en bold, er den rund. Når vi tager fat i en spand uden hank, ved vi, hvordan vi skal tage den. Det samme skal en intelligent robot lære, fortæller Knud Aulkær Andersen, der fortalte om de intelligente robotter på både tysk og engelsk til messegæsterne.

Professor Reinhard Koch og hans kolleger fra Interreg-partneren Christian Albrechts Universität i Kiel havde udlånt deres 3D-time-of-flight-videokamera fra Interreg-projektet til messen.

Laserkameraet, en båndtransportør, en fødevaregriber og et par kunstige kødmodeller i polymer demonstrerede projektet og blev benyttet til at få respons fra besøgende og deltagere på messen.

- Der er klare visioner i projektet, for de fleste har behov for, at der bliver udviklet intelligente robotter. Responsen på Interreg-projektet ” Intelligente robotter til håndtering af fleksible objekter” strækker sig fra levnedsmiddelindustri over pharmaceutisk industri – der var sågar en industriel fremstiller af sarte emner, der var meget interesseret i mulighederne. De vil alle følge projektet på hjemmesiden, fortæller Knud Aulkær Andersen

Yderligere information

Kontakt Center for Robotteknologi ved Teknologisk Institut
Knud Aulkær Andersen
T +45 7220 2154
knud.aulkar.andersen@teknologisk.dk

Læs mere om Teknologisk Institut på www.teknologisk.dk

Oprettet: 25.02.2010

robocluster

Kort om Innovationsnetværket RoboCluster 

Innovationsnetværket RoboCluster samler danske kompetencer inden for forskning, udvikling og design af robotteknologi. Netværket giver dig ny viden om robotter, robotteknologi og intelligente løsninger og services til indsatsområder med stor politisk og udviklingsmæssig bevågenhed. Få nye input til netop dine udfordringer med robotteknologi og automatisering og kom tættere på det danske robotmiljø 

Læs mere...
  • Kontakt
  • Campusvej 55
  • 5230 Odense M
  • Telefon: 6550 7400
  • LOADEMAIL[mail]DOMAIN[robocluster.dk]

Bevillingsgivere

Bevillingsgivere