• Danish
  • English

Seneste nyheder

Robotter til undervisningsbrug

14-12-2010
Technology College Aalborg har netop indgået aftale med Migatronic Automation A/S i Aabybro om køb af 2 robotter til undervisningsbrug, der skal leveres i starten af det nye år.

20101215_migatronicUddannelsesinstitutionen er i øjeblikket i gang med at indrette et helt nyt og topmoderne lokale for robotuddannelse på Øster Uttrupvej i Aalborg. Ud over robotterne er der købt offline programmeringsværktøj, så kursisterne kan sidde ved hver sin PC og programmere robotter for derefter at flytte programmerne til en rigtig robot.

- De 2 robotter har længe stået på ønskesedlen hos Technology College, så vi betragter det som en ekstra julegave, at aftalen nu er på plads, siger uddannelseschef Henrik W. Routhe. Med de nye robotter kan vi tilbyde undervisning i verdensklasse, så både elever og uddannelsesinstitution er godt rustet til fremtiden. Og det er ikke kun unge mennesker, der kan få glæde af de nye muligheder. Det gælder også virksomheder, der har behov for at uddanne elektrikere, automatikteknikere og industrioperatører inden for robotprogrammering. Uddannelse i Nordjylland er et vigtigt fokusområde, da det er med til at drive væksten i de nordjyske virksomheder.

- Der har under hele forløbet været en tæt dialog med Technology College, så det har været lærerigt for begge parter, forklarer teknologichef Simon B. Hoffgaard fra Migatronic Automation. Det er bl.a. en del af aftalen, at vi undervejs skal udskifte udstyret, så Technology College altid er sikre på at have det sidste nye stående i undervisningslokalet.

- Den ene robot er udstyret med Vision, som med stor fordel kan anvendes til en lang række processer, bl.a. svejsning. Desuden indgår der flere former for personsikkerhed, så opsætning og brug af dette kan blive en naturlig del af undervisningen, siger Simon B. Hoffgaard afslutningsvis.

Migatronic Automation oplever i øjeblikket stor interesse for robotter til undervisningsbrug fra en række andre danske samt udenlandske uddannelsesinstitutioner.

Kontaktperson
Simon B. HoffgaardSimon B. Hoffgaard

Teknologichef

Migatronic Automation A/S

T +45 9696 2716

robocluster

Kort om Innovationsnetværket RoboCluster 

Innovationsnetværket RoboCluster samler danske kompetencer inden for forskning, udvikling og design af robotteknologi. Netværket giver dig ny viden om robotter, robotteknologi og intelligente løsninger og services til indsatsområder med stor politisk og udviklingsmæssig bevågenhed. Få nye input til netop dine udfordringer med robotteknologi og automatisering og kom tættere på det danske robotmiljø 

Læs mere...
  • Kontakt
  • Campusvej 55
  • 5230 Odense M
  • Telefon: 6550 7400
  • LOADEMAIL[mail]DOMAIN[robocluster.dk]

Bevillingsgivere

Bevillingsgivere