• Danish
  • English

Seneste nyheder

Valk Welding
automatiserer Dinex

31-05-2012
Svejserobotintegratoren Valk Welding har, efter at have leveret tre svejserobotceller til Dinex’ danske filial, modtaget flere ekstra ordrer på levering af tre svejserobotter og en celle til kombineret automatisering af både håndtering og svejsning af dele.

Kilde: Valk Welding

Dinex er producent af udstødnings- og emissionssystemer til lastvogne, busser, varevogne og industrielle køretøjer og har filialer hele verden over. De forskellige celler og svejserobotter skal finde anvendelse i Dinex´ filialer i Danmark, Tyskland og Rusland.

Valk Welding leverede de første tre svejserobotceller til produktionsafdelingen i Dinex´ danske hovedfilial i Middelfart. Disse "automotive" celler, som består af en Panasonic TAWERS TA-1900 svejserobot, den nyeste G3 robotstyring og to opspændingssteder udstyret med manipulatorer med 1800 mm afstand mellem centrene, er beregnet til de første svejserobotceller, som Dinex har bestilt hos Valk Welding.

Dinex, som producerer alle dele til sine systemer internt, anvender cellen til svejsning af komplekse dele til lyddæmpende udstødningssystemer til en stor producent af landbrugstraktorer. Dinex går ud fra at producere 20.000 af disse systemer på årsbasis.

Valk Weldings danske filial leverer svejserobotcellerne, inklusive svejseforme, installation og programmering, nøglefærdigt. Dinex havde allerede erfaring med robotsvejsning af lignende produkter og ville opnå en større produktion ved hjælp af Valk Weldings svejserobotceller. Til dette formål har de to virksomheder intensivt samarbejdet på optimeringen af både svejsestrategien og programmeringen samt svejseformenes opbygning. Ifølge Palle Kluver, virksomhedsleder i den danske hovedfilial i Middelfart, er vigtige argumenter for indgåelsen af samarbejdet først og fremmest Valk Weldings knowhow inden for og erfaring med både svejse- og robotområdet, villigheden til at samarbejde, deres lokale tilstedeværelse og supporten fra Valk Weldings hovedfilial i Holland.

Tilliden til Valk Welding som leverandør og den tekniske support, som Valk Welding har ydet, har ført til de yderligere ordrer.

robocluster

Kort om RoboCluster 

RoboCluster samler danske kompetencer inden for forskning, udvikling og design af robotteknologi. Netværket giver dig ny viden om robotter, robotteknologi og intelligente løsninger og services til indsatsområder med stor politisk og udviklingsmæssig bevågenhed. Få nye input til netop dine udfordringer med robotteknologi og automatisering og kom tættere på det danske robotmiljø 

Læs mere...
  • Kontakt
  • Forskerparken 10
  • 5230 Odense M
  • Telefon: 9350 7500
  • LOADEMAIL[mail]DOMAIN[robocluster.dk]

Bevillingsgivere

BevillingsgivereBevillingsgivere