• Danish
  • English

Seneste nyheder

Fleksible robotter flytter kager

19-04-2004
Prototypeinstallation til IT-korridorprojektet ”Fleksible robotter til små og mellemstore virksomheder” er opstillet i Mærsk Instituttets robotlaboratorium og fremvises til interesserede.

 

Af Michael W. Rasmussen

IT-korridorprojektet ”Fleksible robotter til små og mellemstore virksomheder” skal udvikle en flytbar robotinstallation, der kan arbejde langs produktionsbånd i fødevareindustrien. Til det formål har Richter Hansen Maskinfabrik fremstillet et stativ, hvori der er ophængt en IRB 140 robot fra ABB. Protypeinstallationen er nu opstillet i Mærsk Instituttets robotlaboratorium, hvor Trivision er i færd med at give robotten øjne i form af et visionsystem med to kameraer. Efterfølgende skal der køres test med forskellige produkter fra Easyfood og Dan Cake. Siemens Technology Services står for den tekniske projektledelse.

Mærsk Instituttet bidrager blandt andet med det kalibreringssystem, som skal gøre det muligt at flytte rundt på robotinstallationen til forskellige opgaver i produktionen, uden at det kræver en langsommelig omstillingsprocedure.

robocluster

Kort om Innovationsnetværket RoboCluster 

Innovationsnetværket RoboCluster samler danske kompetencer inden for forskning, udvikling og design af robotteknologi. Netværket giver dig ny viden om robotter, robotteknologi og intelligente løsninger og services til indsatsområder med stor politisk og udviklingsmæssig bevågenhed. Få nye input til netop dine udfordringer med robotteknologi og automatisering og kom tættere på det danske robotmiljø 

Læs mere...
  • Kontakt
  • Campusvej 55
  • 5230 Odense M
  • Telefon: 6550 7400
  • LOADEMAIL[mail]DOMAIN[robocluster.dk]

Bevillingsgivere

Bevillingsgivere