• Danish
  • English

Seneste nyheder

Fynsk robotforskning med succes

31-03-2004
Pressebrev fra Fyns Amt: Et helt nyt selskab, SCAPE A/S skal fremover arbejde kommercielt med at videreudvikle et 3-D computer vision system, som er udviklet på Mærsk McKinney Møller Instituttet på Syddansk Universitet.

 

Det fynske robotforskningsmiljø har endnu engang bevist, at regionen er på forkant med den teknologiske udvikling.

Et helt nyt selskab, SCAPE A/S skal fremover arbejde kommercielt med at videreudvikle et 3-D computer vision system, som er udviklet på Mærsk McKinney Møller Instituttet på Syddansk Universitet.

Teknologien bruges, når man vil automatisere robotter, og det skal være med til at skabe større fleksibilitet i produktionen og dermed øget produktivitet.

”Det er et meget spændende nyt samarbejde mellem offentlige og private, som endnu engang er med til at sætte regionen på landkortet,” siger amtsborgmester Jan Boye.

Scape A/S er dannet af Syddansk Universitet og NOVI A/S, og finansieret af LicFond, der er oprettet af NOVI A/S. Det giver nu forskerne på Syddansk Universitet mulighed for, at den banebrydende forskning og viden kan videreudvikles med henblik på kommercialisering og overførsel fra forskningsverdenen til virksomhederne.

RoboCluster

Overførsel af viden er en af kongstankerne bag Fyns Amts og Odense Kommunes støtte til RoboCluster, som har været involveret i planerne omkring dannelsen af SCAPE A/S, og hvis sekretariatsleder, Rune Larsen, bliver bestyrelsesmedlem i det nye selskab.

RoboCluster er en del af det fynske erhvervsfremmeinitiativ Brobyggerprojektet | 4frontregion. Fyns Amt og Odense Kommune har ved at finansiere RoboCluster støttet udviklingen af robotteknologien på Fyn. RoboCluster har med udgangspunkt på Mærsk Instituttet opbygget et stærkt netværk af både forskningsinstitutioner, udviklere, producenter og aftagere af robotteknologien.

”Fyns Amt og Odense Kommune slår i mange sammenhænge på det vigtige i at viden fra forskningen bliver kanaliseret over i virksomhederne og derigennem bliver kilden til produktionsudvikling, vækst og nye arbejdsplader - både i den enkelte virksomhed og på hele Fyn,” siger amtsborgmester Jan Boye.

Også Odenses borgmester, Anker Boye hilser den nye virksomhed velkommen. ”Vi har i flere år fulgt det spændende arbejde, der foregår indenfor forskningen i robot-teknologien på Mærsk Instituttet. Derfor er vi glade for, at det er lykkedes at tiltrække kapital til udvikling af det meget anvendelsesorienterede 3-D visions system,” siger borgmester Anker Boye, Odense Kommune.

Politisk ansvarlig

Fyns Amt, amtsborgmester Jan Boye

Odense Kommune, borgmester Anker Boye

Faktuelle oplysninger

RoboCluster, sekretariatsleder Rune Larsen, Tlf. +45 6550 3652

Brobyggerprojektet | 4frontregion www.brobyggerprojektet.dk

Odense Kommune, Karin Alsig, Erhvervs- og Planlægningskontoret, Tlf. +45 6551 1064

Fyns Amt, Birgitte Hee Olesen, Udviklingsafdelingen, Tlf. +45 6556 1142

 

Se pressemeddelsen i Acrobt Reader...

robocluster

Kort om Innovationsnetværket RoboCluster 

Innovationsnetværket RoboCluster samler danske kompetencer inden for forskning, udvikling og design af robotteknologi. Netværket giver dig ny viden om robotter, robotteknologi og intelligente løsninger og services til indsatsområder med stor politisk og udviklingsmæssig bevågenhed. Få nye input til netop dine udfordringer med robotteknologi og automatisering og kom tættere på det danske robotmiljø 

Læs mere...
  • Kontakt
  • Campusvej 55
  • 5230 Odense M
  • Telefon: 6550 7400
  • LOADEMAIL[mail]DOMAIN[robocluster.dk]

Bevillingsgivere

Bevillingsgivere