• Danish
  • English

Seneste nyheder

NOVI og SDU stifter selskab

31-03-2004
Pressemeddelelse: NOVI A/S og Syddansk Universitet stifter fællesejet aktieselskab Ny aftale indgået mellem Syddansk Universitet og NOVI A/S om videreudvikling af et 3-D vision system til robotter ventes at skabe betydelig industriel interesse.

Syddansk Universitet og RoboCluster har længe været med helt fremme, når det gælder udviklingen af robotteknologi. Nu er universitetet gået sammen med NOVI A/S om at etablere det første LicFond ledede aktieselskab med rod i et af universitets forskningsmiljøer.

Selskabet, der får navnet SCAPE A/S, skal stå for videreudviklingen af det kommercielle computer vision system SCAPE, der er et udviklingsprojekt indenfor 3-D vision specielt til brug i forbindelse med automatisering af robotter.

Vision systemet er en fundamental del af en fleksibel robot. Det er i princippet robottens kunstige øjne, og jo hurtigere og mere nøjagtigt systemet kan genkende emner og komponenter i tre dimensioner, desto større produktivitet og fleksibilitet vil en robot kunne opnå. Det afgørende nye ved systemet er, at det løser en række af de grundlæggende problemer med hensyn til emnegenkendelse og fleksibilitet, andre 3-D vision systemer lider af. Resultatet af udviklingsprojektet forventes at blive mødt med betydelig industriel interesse.

Teknikken er udviklet på Mærsk McKinney-Møller Instituttet for Produktionsteknologi på Syddansk Universitet af adjunkt René Dencker Eriksen og lektor Ivar Balslev. Udviklingsprojektet,
der løber over et år, vil blive gennemført her. De åbenlyse kommercielle muligheder er grunden til, at NOVI A/S (LicFond) er gået ind i kommercialiseringen og finansieringen af denne videreudvikling.

Samarbejdet mellem NOVI A/S (LicFond) og Syddansk Universitet, er organiseret gennem det nydannede fælles aktieselskab SCAPE A/S. Når opfindelsen efter et års videreudvikling har fået mere kommerciel tyngde, er det målet at fi nde licenstagere til teknologien eller at sælge
rettighederne.

Pressemeddelse 1. marts 2004

Se pressemeddelse i Acrobat Reader...

robocluster

Kort om Innovationsnetværket RoboCluster 

Innovationsnetværket RoboCluster samler danske kompetencer inden for forskning, udvikling og design af robotteknologi. Netværket giver dig ny viden om robotter, robotteknologi og intelligente løsninger og services til indsatsområder med stor politisk og udviklingsmæssig bevågenhed. Få nye input til netop dine udfordringer med robotteknologi og automatisering og kom tættere på det danske robotmiljø 

Læs mere...
  • Kontakt
  • Campusvej 55
  • 5230 Odense M
  • Telefon: 6550 7400
  • LOADEMAIL[mail]DOMAIN[robocluster.dk]

Bevillingsgivere

Bevillingsgivere