• Danish
  • English

Seneste nyheder

Ny milepæl for færdigvarekontrol i fødevareindustrien

25-05-2004
Den fynske virksomhed TriVision sætter ny milepæl for færdigvarekontrol i fødevareindustrien. I samarbejde med Tulip Food Company har virksomheden udviklet et nyt kontrolsystem som er i stand til at udføre meget avanceret kamerabaseret produktions- og kvalitetsovervågning.

TriVision er en banebrydende virksomhed inden for avanceret visionteknologi og er en del af RoboCluster netværket. Virksomheden har stor industriel erfaring med kamerabaserede overvågningssystemer og har med succes løst opgaver for en række store danske produktionsvirksomheder, bl.a. Danfoss, Arla Foods, Rexam, Tholstrup Cheese, KelsenBisca, Cerealia og Lindø Værftet. TriVision blev i 2001 tildelt Den danske Automatikpris og fik 2003 andel i Den danske Robotpris. 

 

Samarbejdet og løsningen for Tulip

TriVision møder stor anerkendelse på markedet for sine teknologisk avancerede løsninger, der på en gang er både industrielt robuste, ekstraordinært brugervenlige og tilpasset kundernes specifikke behov. Det var disse egenskaber, der gjorde, at Tulip Food Company indgik et samarbejde med TriVison om udvikling af et kamerabaseret overvågningssystem til færdigvarekontrol på Tulips produktionsanlæg i Aabenraa.

 

Anlægget producere leverpostej og Tulip havde en række ufravigelige krav til de kvalitetsmålinger systemet skulle udføre. Løsningen skulle bl.a. kunne kontrollere om bakkerne var deformerede, om plastlågene var sat rigtigt på bakkerne, om etiketterne var korrekt anvendt og påsat og om datomærkningen var korrekt placeret og læseligt for forbrugerne.   

 

TriVision har løst opgaven ved hjælp af avanceret software og visionteknologi til billedbehandling. Ved hjælp af specielle kameraer kan systemet kontrollere at hver færdigproducerede og færdigpakkede leverpostej opfylder Tulips præopstillede kvalitetskrav. Produkter som ikke opfylder alle kriterier frasorteres automatisk.

 

Tulips projektleder Martin Jensen er i dag yderst tilfreds med den nye og avancerede færdigvarekontrol og uddyber: ”TriVision var meget bevidst om sit ansvar som totalleverandør for projektet, og har ydet en utrolig stor indsats for at lave den helt rigtige løsning og sikre at alle Tulip’s krav til systemet blev indfriet. Systemet fungerer yderst tilfredsstillende, både fordi det finder mulige fejl hurtigt og robust, men også fordi systemet er designet, så det er let for vort personale at forstå og arbejde med. Alt i alt kan Tulip nu garantere kunderne/forbrugere et produkt, der om muligt er endnu bedre end før”.

 

Se pressemeddelelse… 

 

For yderligere oplysninger, se www.trivision.dk eller kontakt:

TriVision, salgschef Jesper Korsgaard, tlf. 2835 3135

TriVision, Billedskærervej 19, 5230 Odense M

robocluster

Kort om Innovationsnetværket RoboCluster 

Innovationsnetværket RoboCluster samler danske kompetencer inden for forskning, udvikling og design af robotteknologi. Netværket giver dig ny viden om robotter, robotteknologi og intelligente løsninger og services til indsatsområder med stor politisk og udviklingsmæssig bevågenhed. Få nye input til netop dine udfordringer med robotteknologi og automatisering og kom tættere på det danske robotmiljø 

Læs mere...
  • Kontakt
  • Campusvej 55
  • 5230 Odense M
  • Telefon: 6550 7400
  • LOADEMAIL[mail]DOMAIN[robocluster.dk]

Bevillingsgivere

Bevillingsgivere