• Danish
 • English

Seneste nyheder

Om Budweg Caliper A/S

29-06-2004
Om Budweg Caliper A/S

Virksomheden:

Budweg Caliper A/S renoverer bremsecalipre af højeste kvalitet og med over 3000 forskellige calipre til næsten alle europæiske, japanske og koreanske biltyper har virksomheden Europas bredeste sortiment.

 

Virksomheden er et dansk familieforetagende, grundlagt i 1978. I dag ledes Budweg Caliper A/S af grundlæggerens tre sønner.

 

Historien:

Når man ser tilbage på Budweg Caliper A/S historie, tegner der sig et billede af mange års hårdt arbejde udført af en visionær mand og hans familie.

 

I 1978 startede det med, at Henning Larsen efter nogle år i reservedelsbranchen koncentrerede alle sine aktiviteter omkring konceptet: Renoverede bremsecalipre.

 

Efter nogle år i etableringsfasen steg efterspørgslen støt, og de mange komplicerede processer, som en caliper gennemgår, før den er salgsklar, blev rationaliseret. Produktionen blev udvidet, og Budweg er nu blandt de førende virksomheder inden for renovering. Calipre eksporteres over hele Europa, og reservedele eksporteres til USA.

 

Udmærkelser:

 • I 1996 modtog Budweg Erhvervsprisen fra Odense  Erhvervsråd. I udvælgelsen blev der bl.a. lagt vægt på arbejdspladsforøgelsen og den målbevidste miljøstyring.
 • I 1995, 96 og 97 markerede Budweg sig i Børsens Gulddivision for gazellevirksomheder blandt Danmarks hurtigst voksende virksomheder, generelt. I 1998 var virksomheden blandt de hurtigst voksende virksomheder i industrien.
 • I 1999 modtog Budweg initiativprisen fra Dansk Industri på Fyn.
 • I 2003 i forbindelse med udvikling af robotcelle til renovering af bremsecalipre modtog Orla J. Weile, teknologichef i Budweg Caliper A/S, Dansk Robot Forenings Automatiseringspris 2003.

Produkt:

En Budweg caliper  er en sikkerhedsdel, der er renoveret på Europas mest moderne fabrik for renovering.

 

Når caliperen ligger færdig i sin æske – skinnende blank og duftende af nyt gummi og smørefedt – er det svært at forestille sig, hvor håbløst sort den så ud inden renoveringen. Det er også mange processer, den skal igennem for at opnå sit nye udseende.

 

Renoveringsprocessen:

 1. De brugte calipre kommer ind fra automobilophuggere og kunder fra alle verdenshjørner og sorteres efter varenummer.
 2. Den enkelte caliper skilles fuldstændigt ad, hvorefter den bliver vasket. Løsdele bliver kasseret og erstattes af nye bevægelige dele af bedste kvalitet.
 3. En meget vigtig del af processen er bearbejdningen af caliperhuset.
 4. Efter bearbejdningsprocessen gennemgår caliperen en overfladebehandling. Formålet er at give caliperen en slidstærk og rustbeskyttende overflade samt en unik finish.
 5. Budweg monterer nye hårdtforkromede stempler og glidebøs i caliprene, da dette materiale har en meget længere levetid end normalt forkromede dele. Caliprene samles og monteres med nye gummidele af højeste kvalitet.
 6. Hver enkelt caliper, der forlader fabrikken er testet med både et højt og et lavt tryk. En Budweg bremsecaliper gennemgår et produktionsforløb, der sikrer, at hver enkelt del ved den afsluttende test kan sættes lig med en ny del.

Udvikling:

Fint udviklede løsningsmodeller til at begrænse utætheder i calipre med integreret håndbremse, styrkning af glidesystemer og stabilisering af aluminiumscalipre har sikret vores kunders og dermed vores succes.

 

Levering:

Med frit valg til alle transportformer er det ingen sag at levere calipre, præcis når mekanikeren står med bilen på liften. For Budweg er det vigtigt, da service i høj grad forbindes med hurtig levering. Det vil sige, at ikke blot kan der leveres ekspres inden for 24 timer, men antallet af calipre på lager er også enormt.

 

Certificeringer og garanti:

Garanteret sikkerhed - 2 år!

 

ISO 9002 og for fremtiden også  en TÜV-godkendelse har og vil til stadighed sikre Budweg-kvaliteten samt forbedre den.

 

Alle produkter fra Budweg Caliper opfylder kvalitetskrav i henhold til EU-kommissionens forordning nr. 1400/2002 (Matching Quality Spare Parts).

 

Markedsføring:

Kundeorienteret service er vores målsætning, og derfor tilpasses brochurer, annoncer og løsblade de mange distributørers kulturer, så tryksagerne kan indgå som et naturligt supplement til distributørens eget reklamemateriale.

 

Tilbage…

robocluster

Kort om Innovationsnetværket RoboCluster 

Innovationsnetværket RoboCluster samler danske kompetencer inden for forskning, udvikling og design af robotteknologi. Netværket giver dig ny viden om robotter, robotteknologi og intelligente løsninger og services til indsatsområder med stor politisk og udviklingsmæssig bevågenhed. Få nye input til netop dine udfordringer med robotteknologi og automatisering og kom tættere på det danske robotmiljø 

Læs mere...
 • Kontakt
 • Campusvej 55
 • 5230 Odense M
 • Telefon: 6550 7400
 • LOADEMAIL[mail]DOMAIN[robocluster.dk]

Bevillingsgivere

Bevillingsgivere