• Danish
  • English

Seneste nyheder

Slip ideerne ud i det fri

05-10-2004
Toplederkonferencen om innovation, arrangeret af Center for ledelse og Trekantsområdet, blev alt andet end en traditionel seance, hvor deltagerne bare sad tilbagelænet og lyttede. Deltagerne blev i stedet sendt på opdagelse i Ideland, hvor RoboCluster deltog med en stand - og fik masser af konkrete bud på, hvordan innovation og vidensdeling kan indarbejdes i en virksomhed, så det virker og ikke bare er varm luft.

Se billedrapportage fra dagen (pdf fil, åbnes i Acrobat Reader) her...

Se trailer fra konferencen her...

Selv om det foregik i en gammel, rustik spinderihal med betongulv og rå vægge fra en svunden tid, blev der kigget fremad på Toplederkonferencen om Innovation i Volkerts Fabrikker i Kolding, onsdag d. 5. maj 2004. "Godt nok er det ikke de projekter, vi ser i dag, der kendetegner Trekantområdet som helhed - endnu. Men det er vigtigt at dyrke sine helte, og det er helt rigtigt at få dem, der har lavet noget enestående, frem i lyset og give dem en platform for at være til inspiration for alle andre," sagde Jørgen Rosted, FORA, Økonomi- og Erhvervsministeriets enhed for erhvervsøkonomisk forskning og analyse. "Det er bare vigtigt, at det ikke bliver en sovepude. For der er ting, der kan og bør gøres bedre, og det er derfor, at vi med projektet om Trekantområdets Innovationskapacitet de næste måneder skal have analyseret ønsker og muligheder i området, så alle kan få et fælles billede af træffe beslutninger ud fra," tilføjede Jørgen Rosted. Og det blev så godt som de eneste negative vendinger på en dag, der var fyldt med gode eksempler og historier fra virksomheder til andre virksomheder og beslutningstagere.

Konferencen - der var en del af analyseprojektet om Trekantområdets Innovationskapacitet - var alt andet end almindelig, idet ingen holdt oplæg. I stedet blev en række ressourcepersoner interviewet af tv-værten Mikael Bertelsen, lige som de 250 deltagere flere gange havde adgang til Ideland, hvor virksomheder og organisationer som Innovation Lab, Egion, RoboCluster og Learning Lab præsenterede deres bud på innovation på små stande.

Et populært eksempel var dynevirksomheden Quilts of Denmark fra Vamdrup, der fra starten har tænkt innovation ind i sit produkt og fremstiller temperatur regulerende dyner og hovedpuder. "Vi kunne aldrig have lavet en fabrik, der bare lavede almindelige dyner, for det marked var mættet. Derfor ville vi lave et produkt, der forbedrede folks liv, og derfor var innovationen vigtig for os fra starten," fortalte direktør Hans Erik Schmidt, der har arbejdet tæt sammen med NASA om teknologien bag dynerne.

Andre var blevet tvunget til at tænke endnu hurtigere i en række såkaldte innovationsforsøg lavet til konferencen, hvor hidtil umage partnere blev sat sammen for at nytænke produkter og ideer. Det resulterede på to en halv uge bl.a. i en helt ny måltidsløsning, hvor fem fødevarevirksomheder i regionen gik sammen om en såkaldt Triple Tasty med både pastasalat, bolle og mokkasnegl. "Det har været hårdt, men sjovt og meget lærerigt. Nu vil vi arbejde på at få produktet på markedet også," konstaterede projektchef Lars Juhl Todbjerg, Merrild Kaffe.

Og for Lars Funder, direktør for Gumlink, der åbnede konferencen, var det et godt eksempel på den rette vej mod fremtidens økonomiske vækst. "Det ukendte kan ikke kopieres. Men hvis vi bare laver det, vi kender og har en tradition for, så kan vi ikke længere konkurrere. Så hvis vi ikke laver noget nyt, spændende og anderledes, så får vi uoverstigelige problemer, når vi skal finde ud af, hvordan Danmark skal klare sig i fremtiden," sagde Lars Funder, der gav startskuddet til fem timer med kunst fremstillet til lejligheden, musik, interview og masser af snak og inspiration i de gamle spinderihaller i Kolding.

Disse og mange andre historier om prisvindere, musik til produktionen og højskoleelevers samarbejde med et trafiksignals firma kan i de kommende uger læses i nyhedsbreve og nyhedsmails fra Trekantområdet Danmark.

Toplederkonferencen om Innovation var en del af projektet Trekantområdets Innovationskapacitet. For at følge projektet fremover kan du på www.trekantomraadet.dk eller 75 50 83 83 tilmelde dig nyhedsbreve og nyhedsmails om projektet.

robocluster

Kort om Innovationsnetværket RoboCluster 

Innovationsnetværket RoboCluster samler danske kompetencer inden for forskning, udvikling og design af robotteknologi. Netværket giver dig ny viden om robotter, robotteknologi og intelligente løsninger og services til indsatsområder med stor politisk og udviklingsmæssig bevågenhed. Få nye input til netop dine udfordringer med robotteknologi og automatisering og kom tættere på det danske robotmiljø 

Læs mere...
  • Kontakt
  • Campusvej 55
  • 5230 Odense M
  • Telefon: 6550 7400
  • LOADEMAIL[mail]DOMAIN[robocluster.dk]

Bevillingsgivere

Bevillingsgivere