• Danish
  • English

Seneste nyheder

Unikt samarbejde udløser pris

31-03-2004
Automatiseringsprisen 2003 gik til Orla J. Weile, Teknologichef på den fynske virksomhed Budweg Caliper. Han fik prisen for udvikling af en avanceret bearbejdningscelle med en visionstyret robot, som kan overtage nogle af de belastende og præcisionskrævende processer ved genanvendelse og renovering af bremsekalipere. Det er især ensidigt gentaget arbejde (EGA) virksomheden er sluppet af med. Det er gennembrud at anvende robotteknologi i genbrugsindustrien på denne måde.

En mand og hans vision

Det var en glædelig overraskelse for teknologichef Orla J. Weile, at han fik automationsprisen. Omvendt var det ingen overraskelse, at det lykkedes at gennemføre udviklingsprocessen. Samarbejdet med leverandører, udarbejdelse af kravspecifikation og afprøvninger undervejs har kørt godt i kraft af et omfattende forarbejde.

"Jeg har arbejdet tæt sammen med leverandører, der har specialiseret sig indenfor de specifikke områder, jeg havde brug for til at sammensætte en robotcelle, der matchede vores behov”, siger Orla J. Weile, og fortsætter: ”Jeg valgte tanken om en systemleverandør fra, for selv at få fingrene med i processen hele vejen. Min rolle har været at definere vores behov så konkret, at den enkelte leverandør kunne gå hjem og udvikle de rette løsninger. Vi har afprøvet og tilrettet i samarbejde og løst de problemer, der er opstået undervejs, og så har jeg selv udviklet og konstrueret de unikke håndværksmæssige løsninger, som så er blevet fremstillet på vores eget værksted.”

En fleksibel robotcelle

Robotcellen er uhyre fleksibel og kan håndtere over 60 forskellige typer bremsekalipere i et ubrudt flow. Den har kørt produktion siden august 2003 og har allerede overtaget over 20% af arbejdet med at lokalisere, vurdere, genopskære, lime og montere bøsninger i de bremsekalipere, som renoveres på virksomheden. Tilbagebetalingstiden på robotcellen er 2½ år.

Succes for den fynske robotklynge

Projektet illustrerer på bedste vis, at de stærke kompetencer i den fynske robotklynge kan udnyttes til at skabe fleksible robotløsninger til gavn for erhvervslivet, når virksomhederne udnytter mulighederne for samarbejde, sådan som Budweg Caliper A/S for eksempel har gjort det.


Samarbejdspartnere

Budweg Caliper
Ejlskovsgade 19, box 303
DK-5100  Odense C
Tlf. +45 6314 3308
www.budweg.com

OPI A/S
Billedskærevej 19
DK-5230 Odense M
Tlf. +45 6315 4930
www.opi.dk

TriVision A/S
Billedskærevej 19
DK-5230  Odense M
Tlf. +45 6315 4700
www.trivision.dk

CNC Industri Service A/S
Ferrarivej 6
DK-7100  Vejle
Tlf. +45 7642 5000

Robotool A/S
Hundbæksvej 8, Nyby
DK-6600  Vejen
Tlf. +45 7697 8888
www.robotool.dk


 

robocluster

Kort om Innovationsnetværket RoboCluster 

Innovationsnetværket RoboCluster samler danske kompetencer inden for forskning, udvikling og design af robotteknologi. Netværket giver dig ny viden om robotter, robotteknologi og intelligente løsninger og services til indsatsområder med stor politisk og udviklingsmæssig bevågenhed. Få nye input til netop dine udfordringer med robotteknologi og automatisering og kom tættere på det danske robotmiljø 

Læs mere...
  • Kontakt
  • Campusvej 55
  • 5230 Odense M
  • Telefon: 6550 7400
  • LOADEMAIL[mail]DOMAIN[robocluster.dk]

Bevillingsgivere

Bevillingsgivere