• Danish
  • English

Seneste nyheder

Venturekapital til fynske IWA

31-03-2004
Intelligent Welding Automation (IWA) A/S er Syddansk Venture’s 2. investering i år. Den 21. november 2003 underskrev parterne investeringsaftalen i Syddanske Forskerparker, Odense. Investeringen er syndikeret med Syddansk Innovation, som allerede for 3 år siden foretog den første investering i selskabet.

IWA A/S udvikler software løsningen, som giver øgede muligheder for anvendelse af robotsvejsning.

Robotsvejsning har været anvendt i en årrække, men opgaverne har været begrænsede af store krav til ensartethed i operationerne, nøjagtig placering af emnerne, krav til svejsefixturer etc. Alt sammen faktorer, som har været fordyrende for processen og dermed sat grænser for lønsomheden ved anvendelse af robotteknikken.

IWA A/S har løst en del af disse problemer gennem skabelsen af en software platform, der kan betegnes som et operativsystem til de industrielle robotsystemer, idet det knytter robottens system, et styresystem for et sæt sensorer, processen og produktets geometri sammen og dermed muliggør anvendelse af robotteknologi i langt højere grad end tidligere.


Anvendelighed på andre områder

Selv om IWA A/S i 1. omgang vil prioritere kræfterne på svejseområdet, ligger der andre spændende robotapplikationer og venter, som teknologien og erfaringerne kan anvendes på i efterfølgende faser, og som vil kunne tilføre lige så store besparelser og rationaliseringer som på svejseområdet.

IWA A/S er en spin-off virksomhed fra Lindø Værftet, som  overdrog rettighederne til de resultater, der gennem årene var opnået på området til selskabet. Konceptet og software systemet er udviklet af de to civilingeniører og PhD’er Carsten Bro og Ole Madsen.

IWA A/S

robocluster

Kort om Innovationsnetværket RoboCluster 

Innovationsnetværket RoboCluster samler danske kompetencer inden for forskning, udvikling og design af robotteknologi. Netværket giver dig ny viden om robotter, robotteknologi og intelligente løsninger og services til indsatsområder med stor politisk og udviklingsmæssig bevågenhed. Få nye input til netop dine udfordringer med robotteknologi og automatisering og kom tættere på det danske robotmiljø 

Læs mere...
  • Kontakt
  • Campusvej 55
  • 5230 Odense M
  • Telefon: 6550 7400
  • LOADEMAIL[mail]DOMAIN[robocluster.dk]

Bevillingsgivere

Bevillingsgivere