• Danish
  • English

Seneste nyheder

Videnskabsministeriet bevilliger støtte til WeedBots

13-04-2004
Videnskabsminister Helge Sander har bevilget en kvart mio. kr. i støtte til et projekt, der skal udvikle en terrængående robot til markarbejde og arbejde i større drivhuse. Robotten udvikles i et samarbejde mellem Mærsk Mc-Kinney Møller Instituttet ved Syddansk Universitet og Danmarks JordbrugsForskning, Forskningscenter Bygholm. Projektet har fået i støtte.

 

Pressemeddelelse 

Fra Ministeriet for Videnskab Teknologi og Udvikling - 13. april 2004

Robotter til drivhuse og marker - og mere for pengene til tekniske tegninger

 

13. april 2004

 

Videnskabsminister Helge Sander har netop bevilget støtte til et projekt, der skal udvikle en robot til markarbejde og arbejde i større drivhuse.

 

- Robotterne skal kunne samarbejde med andre, lignende robotter, og er et spændende bud på næste generation af hjælperedskaber i landbruget, siger videnskabsminister Helge Sander.

De terrængående robotter udvikles i et samarbejde mellem Mærsk Mc-Kinney Møller Instituttet ved Syddansk Universitet og Danmarks JordbrugsForskning, Forskningscenter Bygholm. Projektet har fået en kvart mio. kr. i støtte.

Et andet projekt, som får støtte, skal hjælpe virksomhederne til at stille de rigtige krav til de avancerede og kostbare tekniske tegninger, som virksomhederne får udviklet hos professionelle tegnere, inden et nyt produkt sættes i produktion.

- Projektet vil givetvis få mange danske virksomheders opmærksomhed, da mere præcise krav til tekniske tegninger kan give en mærkbar økonomisk gevinst, fordi virksomhederne kan anvende tegningerne til mere end i dag, siger Helge Sander.

Projektet med titlen "Optimering af anvendelse af CAD-modeller i danske virksomheder" gennemføres af forskere fra Institut for Medievidenskab, Aarhus Universitet, i samarbejde med Ringkøbing Amts Erhvervsservice, Ingeniørkontor Vest, Skive Tekniske Skole, Turntool Aps, TIC Thisted samt otte mindre og mellemstore virksomheder.
CAD-projektet har fået to mio. kr. i støtte.

Se pressemeddelelsen på videnskabsministeriet.dk

robocluster

Kort om Innovationsnetværket RoboCluster 

Innovationsnetværket RoboCluster samler danske kompetencer inden for forskning, udvikling og design af robotteknologi. Netværket giver dig ny viden om robotter, robotteknologi og intelligente løsninger og services til indsatsområder med stor politisk og udviklingsmæssig bevågenhed. Få nye input til netop dine udfordringer med robotteknologi og automatisering og kom tættere på det danske robotmiljø 

Læs mere...
  • Kontakt
  • Campusvej 55
  • 5230 Odense M
  • Telefon: 6550 7400
  • LOADEMAIL[mail]DOMAIN[robocluster.dk]

Bevillingsgivere

Bevillingsgivere