• Danish
  • English

Seneste nyheder

Fødevarevirksomheder og robotudviklere går sammen

04-04-2005
Foodture, RoboCluster og Egion får bevilget 400.000 kr. i støtte fra ForskerKontakten under det jysk-fynske erhvervssamarbejde til et 2-årigt netværk, der sætter fokus på robotteknologi i fødevarevirksomheder. I samspil mellem fødevarevirksomheder, videninstitutioner og robot- og teknologileverandører danner netværket rammen om et videns- og udviklingssamarbejde om robot- og automationsløsninger.

Bag initiativet står tre stærke erhvervsfremmeorganisationer. Foodture, der består af fødevarevirksomheder, videninstitutioner og leverandørvirksomheder. RoboCluster, der består af Mærsk McKinney Møller Instituttet for Produktionsteknologi ved Syddansk Universitet, Ingeniørhøjskolen Odense Teknikum og Odense Tekniske Skole samt robot- og teknologileverandørerne i RoboCluster SupplyNet. Og endelig Egion, som er et regionalt offentlig-privat partnerskab til fremme af it-anvendelse.

Netværkssamarbejdet videreudvikler de erfaringer, som blev indhentet via et it-korridorprojekt om fleksible robotter til små og mellemstore virksomheder. Resultatet fra dette projekt peger på, at robotteknologien har et stærkt udviklingspotentiale for fødevarevirksomheders fleksibilitet og konkurrencedygtighed.

”Vi kommer ikke udenom robotteknologien, hvis vi skal leve op til markedets krav om fleksibilitet”, udtaler Flemming Paasch, adm. direktør i Easyfood A/S, som deltog i it-korridorprojektet om fleksible robotter. ”I det hele taget er fleksibel produktion et nøgleord, hvis fødevareindustrien skal overleve i Danmark, og den løsning er robotterne en vigtig del af.”

Netværket arbejder i de kommende to år med udvikling af løsninger, som giver øget kapacitet, fleksibilitet, kortere omstillingstid og brugervenlighed. ”Gennem erfaringsudveksling, studiebesøg og oplæg vil vi sætte fokus på optimering af automationsprocesser, som indbefatter metoder, analyser og samarbejdsformer mellem virksomheder, videnmiljøer og teknologiudviklere”, siger Jan Lindegaard Christensen fra Egion.

”Hvis robotterne skal ud i små og mellemstore virksomheder, så skal de kunne mange forskellige ting og være både nemme og hurtige at ændre til nye opgaver”, fortæller Henrik Hautop Lund, professor ved Mærsk McKinney Møller Instituttet, Syddansk Universitet. Samarbejdet i netværket kan derfor også medvirke til at initiere konkrete forsknings- og udviklingsprojekter på det robotteknologiske område og dermed styrke videnmiljøet i den jysk-fynske region.

Blandt de deltagende virksomheder er: Easyfood A/S (Kolding), Tjæreborg Leverpostej (Bramming), Glud & Marstrand (Hedensted/Odense), Gråsten Salater (Gråsten), Weimar Nicolaisen (Frederiksberg) samt Jorgensen Engineering A/S (Odense), A-Kon (Vejle), samt medlemsvirksomhederne i RoboCluster SupplyNet. Netværket er desuden åbent for nye medlemmer.

Nærmere oplysninger om netværkssamarbejdet fås ved henvendelse til:
  • Vibeke Holm, Foodture (www.foodture.dk), tlf. 7642 6229
  • Michael Wehner Rasmussen, RoboCluster (www.robocluster.dk), tlf. 6550 3903
  • Jan Lindegaard Christensen, Egion (www.egion.dk), tlf. 7643 2268
  • Professor Hans Holm, Institut for Produktion (www.iprod.aau.dk), Aalborg Universitet, tlf. 9635 8966.

Se pressemeddelelse fra 4. april 2005....

robocluster

Kort om Innovationsnetværket RoboCluster 

Innovationsnetværket RoboCluster samler danske kompetencer inden for forskning, udvikling og design af robotteknologi. Netværket giver dig ny viden om robotter, robotteknologi og intelligente løsninger og services til indsatsområder med stor politisk og udviklingsmæssig bevågenhed. Få nye input til netop dine udfordringer med robotteknologi og automatisering og kom tættere på det danske robotmiljø 

Læs mere...
  • Kontakt
  • Campusvej 55
  • 5230 Odense M
  • Telefon: 6550 7400
  • LOADEMAIL[mail]DOMAIN[robocluster.dk]

Bevillingsgivere

Bevillingsgivere