• Danish
  • English

Seneste nyheder

Inspiration til nye muligheder

11-01-2005
To dages robotkonference på Syddansk Universitet har netop sat fokus på robotternes fremdrift i dansk erhvervsliv. Deltagerne fik mulighed for at stifte bekendtskab med en række væsentlige udfordringer for dansk industriproduktion. En af dem er, om virksomhederne skal outsource eller automatisere.

En af de store udfordringer som danske virksomheder står over for i dag er, om de skal oursource og/eller vælge fleksibel automatisering med robotter. Dette var et af hovedtemaerne på den netop afholdte robotkonference – Robotter i fremdrift, på Syddansk Universitet. Falder valget på automatisering, er det vigtigt at have en strategi for gennemførelsen.

Indlægsholderne på konferencen pointerede kraftigt vigtigheden af grundig forberedelse og et godt forprojekt. Gennem praktiske eksempler fik deltagerne input til vigtige overvejelser omkring, hvilke leverandører har man behov for, hvordan gør man dem til samarbejdspartnere, og hvordan laver man et godt projekt med de rette folk og ressourcer?

På konferencens andendag fik deltagerne et indblik i, hvordan virksomheder gennem samarbejde med videninstitutioner kan få tilført ny viden og teknologi. En række gode eksempler på konkrete udviklingsprojekter mellem virksomheder og videninstitutioner blev præsenteret. Herunder hvilke ydelser og muligheder RoboCluster kan tilbyde.

- Konferencen har givet mig nogle ideer. Ikke så meget til en konkret automatisering, for det har vi faktisk fat i. Men jeg har fået inspiration til at tænke videre – hvad er det for nogle ting vi kan udnytte fremover, fortæller afdelingsleder for produktionsteknisk afdeling Robert Vejlby Nielsen fra Bang & Olufsen.

I nærkontakt med robotterne

Konferencen vekslede mellem indlæg, debat og virksomhedsbesøg. På førstedagen var der virksomhedsbesøg hos Exhausto. Virksomheden har arbejdet målrettet på at omlægge produktionen fra overvejende manuelle arbejdsfunktioner til en gennemgribende automatisering. Fabriksdirektør Erich Kældsø Poulsen fortalte om strategien, produktionens layout og fremtidige udvikling. Efterfølgende fik deltagerne mulighed for at tage produktionen og robotinstallationen i nærmere øjesyn.

Som afslutning på konferencen besøgte deltagerne det tværfaglige læringsmiljø Luna, der er etableret i RoboCluster-regi, som et samarbejde mellem Syddansk Universitet, Odense Tekniske Skole og Ingeniørhøjskolen Odense Teknikum. Her fik deltageren mulighed for at se forskellige opstillinger og få indsigt i en række af RoboClusters mange aktiviteter og tilbud.


Udvalgte billeder fra robotkonferencen 2005

robocluster

Kort om Innovationsnetværket RoboCluster 

Innovationsnetværket RoboCluster samler danske kompetencer inden for forskning, udvikling og design af robotteknologi. Netværket giver dig ny viden om robotter, robotteknologi og intelligente løsninger og services til indsatsområder med stor politisk og udviklingsmæssig bevågenhed. Få nye input til netop dine udfordringer med robotteknologi og automatisering og kom tættere på det danske robotmiljø 

Læs mere...
  • Kontakt
  • Campusvej 55
  • 5230 Odense M
  • Telefon: 6550 7400
  • LOADEMAIL[mail]DOMAIN[robocluster.dk]

Bevillingsgivere

Bevillingsgivere