• Danish
  • English

Seneste nyheder

Robotsalget stiger

04-07-2005
Robotsalget stiger forsat viser nyeste tal fra Dansk Robot Forening. I 2004 steg salget af robotter til danske virksomheder med godt 12 %, og antallet af robotter er nu det højeste i Danmark nogen sinde. Det er især små og mellemstore virksomheder der har taget den avancerede teknologi til sig.

Tidligere var det overvejende store produktionsvirksomheder som indførte robotter. Men i dag er robotterne blevet så fleksible og kan så mange forskellige ting, at det groft sagt ikke kan svare sig for de små og mellemstore virksomheder at lave være med at bruge dem, udtaler Dansk Robot Forenings formand Leif Dalum til Børsen (Robotter suser ind i de mindre virksomheder, Børsen, 07.04.05, Gerd Buchhave).

 Det er især robotter til håndtering, bearbejdning og montage som er i vækst. Og et væsentligt vækstområde er visionsstyrede robotter til montage og pakning. Den type robotter gør det muligt at automatiserer en række produktionsprocesser, som det på grund af små serier ikke tidligere har været rentabelt at automatisere. Nu er teknologien blevet tilstrækkelig fleksibel til at man kan producerer mange små serier med det samme udstyr, og det med meget kort omstillingstid (Forsat dansk vækst i industrirobotter, Industriens Dagblad, p.6, 07.04.05, John Nyberg).

Udviklingen er senest blevet bekræftet i udviklingsprojektet ”Fleksible robotter til små og mellemstore virksomheder”, hvor RoboCluster og flere aktører fra netværket deltog.

robocluster

Kort om Innovationsnetværket RoboCluster 

Innovationsnetværket RoboCluster samler danske kompetencer inden for forskning, udvikling og design af robotteknologi. Netværket giver dig ny viden om robotter, robotteknologi og intelligente løsninger og services til indsatsområder med stor politisk og udviklingsmæssig bevågenhed. Få nye input til netop dine udfordringer med robotteknologi og automatisering og kom tættere på det danske robotmiljø 

Læs mere...
  • Kontakt
  • Campusvej 55
  • 5230 Odense M
  • Telefon: 6550 7400
  • LOADEMAIL[mail]DOMAIN[robocluster.dk]

Bevillingsgivere

Bevillingsgivere