• Danish
  • English

Seneste nyheder

Robotteknologi ud i fødevarevirksomhederne

29-04-2005
Danske fødevarevirksomheder øjner muligheder i robotteknologien, og med en bevilling fra Forskerkontakten bliver der for alvor sat skub i udviklingen. Forskerkontakten under det jysk-fynske erhvervssamarbejde bevilligede i marts 2005 400.000 kr. til etablering af et to-årigt netværk mellem Foodture, Egion og RoboCluster.

Netværket sætter fokus på robot- og automationsteknologiens anvendelsesmuligheder i fødevareindustrien. Med indsatsområder og kontakter inden for hhv. fødevare, it og robot- og automation samler de tre partnere industrien, robotleverandørerne og videninstitutionerne. Kontakten skal udnyttes til samarbejde om viden og udvikling af robotløsninger til fødevarebranchen.

Branchens udfordring

Fremtidens produktion er ikke standardproduktion - især ikke i fødevareindustrien, hvor konkurrenceevnen afhænger af hurtig omstilling. Skal robotterne ud i fødevarevirksomhederne er det et krav, at de kan håndtere flere funktioner. Det er netop en af hovedkonklusionerne på et tidligere projekt ”Fleksible robotter til små og mellemstore virksomheder”. Her arbejdede RoboCluster, Mærsk Instituttet ved Syddansk Universitet og en række aktører fra fødevareindustrien, m.fl. sammen på at skabe en fleksibel robot, der nemt kunne flyttes rundt i virksomheden og hurtigt omstilles til ny produktion.

”Projektet har hjulpet os med at kortlægge, hvor vi kan indsætte fleksible robotter i den automatiseringsproces, vi er i gang med. Robotterne vil komme ind i produktionen, fordi de giver mindre og hurtigere omstilling, og det er der, vi skal være bedre end andre lande”, udtaler fabrikschef Niels Bossen fra Dan Cake A/S om projektet.

Med det nye netværk bliver resultaterne fra projektet ”Fleksible robotter” videregivet til andre virksomheder i branchen. Samtidigt får videninstitutionerne og teknologiudviklere fra RoboCluster SupplyNet direkte kontakt til de kunder, der i fremtiden står for at implementerer robotteknologi i deres virksomhed.

Møde for branchens aktører

Netværket afholder sit første medlemsmøde d. 31. maj 2005 hos Daloon A/S i Nyborg. Mødet vil dels informere om baggrunden for netværket og ydelser som netværket tilbyder – fra afdækning af konkrete behov og muligheder, til skabelse af visioner for fremtidens produktionsteknologi i fødevareindustrien. Dels kan deltagerne høre om Daloons erfaringer med robotter og se virksomhedens pakkeri. Afslutningsvist lægges der op til debat om relevante indsatsområder.

Netværksmødet henvender sig til primært til fødevareindustien og underleverandører til fødevareindustrien, der er medlem af Foodture, Egion eller RoboCluster. Det er gratis at deltage i netværket, men pga. et begrænset antal pladser til arrangementet hos Daloon skal der ske skriftlig tilmelding – Læs mere…

Aktører i det nye netværk

Easyfood A/S (Kolding), Tjæreborg Leverpostej (Bramming), Gråsten Salater (Gråsten), Glud & Marstrand (Hedensted/Odense), Weimar Nicolaisen (Frederiksberg), A-Kon (Vejle) samt medlemsvirksomhederne i RoboCluster SupplyNet.

Netværket er åbent for nye medlemmer.

Relaterede link

Foodture.dk

Egion.dk

Forskerkontakten.dk

Relateret artikle...

robocluster

Kort om Innovationsnetværket RoboCluster 

Innovationsnetværket RoboCluster samler danske kompetencer inden for forskning, udvikling og design af robotteknologi. Netværket giver dig ny viden om robotter, robotteknologi og intelligente løsninger og services til indsatsområder med stor politisk og udviklingsmæssig bevågenhed. Få nye input til netop dine udfordringer med robotteknologi og automatisering og kom tættere på det danske robotmiljø 

Læs mere...
  • Kontakt
  • Campusvej 55
  • 5230 Odense M
  • Telefon: 6550 7400
  • LOADEMAIL[mail]DOMAIN[robocluster.dk]

Bevillingsgivere

Bevillingsgivere