• Danish
  • English

Seneste nyheder

Innovation Danmark - Dialogmøde 2006 på Egeskov Slot

27-10-2006
Rådet for Teknologi og Innovation satte 4. oktober 2006 180 ledere, iværksættere, forskere og projektmagere, her i bland RoboCluster, stævne på Egeskov Slot. Målet var at få udklækket ideer til en ny dansk innovationsstrategi. Akkompagneret af jazzmusik blev deltageren udfordret til at bryde ud af de vante tankebaner og lade ideerne strømme.

Af Michael Wehner Rasmussen, RoboCluster

Rådet for Teknologi og Innovation forventer at investere 3 milliarder kroner i innovation frem til år 2010. Det er en stor og vigtig opgave, og for at få ideer og input fra interessenter og andre, som i deres hverdag arbejder med innovation, havde Rådet inviteret ledere fra universiteter, innovationsmiljøer, GTS’er, interesseorganisationer, virksomheder, råd og nævn, eksperter og nye spillere til et stort dialogmøde den 4. oktober 2006.

RoboCluster deltog i arrangementet, som var henlagt til de spændende omgivelser på Egeskov Slot. Formand for Rådet for Teknologi og Innovation Lars Mikkelgaard-Jensen, der til daglig er administrerende direktør i IBM-Danmark, bød velkommen til en udfordrende dag, der forhåbentlig kunne kaste nogle gode og brugbare idéer af sig.

- I stedet for at lave handlingsplaner på den traditionelle vis og ændre lidt på de eksisterende ordninger ønsker vi at gå et skridt videre. Vi skal tænke på tværs og blive bedre til at bruge ny viden, sagde Lars Mikkelgaard-Jensen.

Anderledes ideudvikling

Og deltagerne blev udfordret fra starten. Deltagerne var på forhånd blevet fordelt på en række grupper, som hver fik til opgave at sætte navn, drømme og problemer på en fiktiv person i et bestemt job - fra konsulenten med egen designvirksomhed over den enlige akademiker i en mindre virksomhed til forskeren på universitet. Før idéerne kunne begynde at strømme, var der dog behov for at finde et fælles udgangspunkt for deltagerne i grupperne, så facilitatorerne blev sat på hårdt arbejde.

For at få tankerne til at flyve tilstrækkeligt højt var jazzmusikeren Pierre Dørge og medlemmer af hans New Jungle Orchestra indskrevet til en enegizer-session – en musikalsk inspirator – der skulle løfte mødedeltagerne ud af de vante tankebaner. Riddersalen blev fyldt med eksotiske toner fra blandt andet kinesiske klokker, en transsylvansk taragot og en hvid tibetansk konkylie.

Der var hektisk aktivitet og diskussion i grupperne, så man kunne nå at blive klar til at præsentere sine idéer på den store finale, der foregik i riddersalen, hvor fremlægningen var tilrettelagt som et quizshow, med alt hvad der sig hører til af lys, lyd og quizmaster.

De mange idéer fra dagen vil blive viderebearbejdet, og der vil i oktober og november 2006 blive offentliggjort diverse materiale fra konferencen på hjemmesiden www.innovationdanmark.nu

Oprettet: 27.10.2006

robocluster

Kort om Innovationsnetværket RoboCluster 

Innovationsnetværket RoboCluster samler danske kompetencer inden for forskning, udvikling og design af robotteknologi. Netværket giver dig ny viden om robotter, robotteknologi og intelligente løsninger og services til indsatsområder med stor politisk og udviklingsmæssig bevågenhed. Få nye input til netop dine udfordringer med robotteknologi og automatisering og kom tættere på det danske robotmiljø 

Læs mere...
  • Kontakt
  • Campusvej 55
  • 5230 Odense M
  • Telefon: 6550 7400
  • LOADEMAIL[mail]DOMAIN[robocluster.dk]

Bevillingsgivere

Bevillingsgivere