• Danish
  • English

Seneste nyheder

Koreanere besøger robot

29-05-2006
Tre repræsentanter fra Daewoo Shipbuilding & Marine Engineering i Korea besøgte i maj Ingeniørhøjskolen Odense Teknikum for at høre nærmere om Dockwelder-projektet, der udvikles i samarbejde med Syddansk Universitet og Lindøværftet.

Dockwelder er en avanceret svejserobot, der med stor smidighed og ekstraordinær lang rækkevidde kan nå ind til de områder i et skib, der normalt er meget vanskelige for traditionelle robotter at arbejde i. Bl.a. kan den svejse på indersiden af et skibsskrog, hvilket effektiviserer fremstillingen af et skib væsentligt.

Besøget åbnede mulighed for en reel erfaringsudveksling med koreanerne og er med til at forstærke og udbygge uddannelsesinstitutionernes faglige netværk på tværs af kontinenter.

- Selvom Fyn er en lille ø, skal der blot en god ide og lidt kommunikation til, så opstår mulighederne for samarbejde på tværs af kontinenter. For os som uddannelsesinstitution giver det en formidabel chance for at udbygge og forstærke vores faglige netværk. I sidste ende kan det betyde, at vi kan sende vores studerende ud til nye samarbejdspartnere. Og her på stedet kan vi integrere den viden vi får i undervisningen og i udviklingen af ny teknologi, siger lektor Anders S. Sørensen fra Ingeniørhøjskolen.

Læs hele artiklen på www.iot.dk


Kilde: Koreanerne besøger robot af Bo T. Andersen, Ingeniørhøjskolen Odense Teknikum.

robocluster

Kort om Innovationsnetværket RoboCluster 

Innovationsnetværket RoboCluster samler danske kompetencer inden for forskning, udvikling og design af robotteknologi. Netværket giver dig ny viden om robotter, robotteknologi og intelligente løsninger og services til indsatsområder med stor politisk og udviklingsmæssig bevågenhed. Få nye input til netop dine udfordringer med robotteknologi og automatisering og kom tættere på det danske robotmiljø 

Læs mere...
  • Kontakt
  • Campusvej 55
  • 5230 Odense M
  • Telefon: 6550 7400
  • LOADEMAIL[mail]DOMAIN[robocluster.dk]

Bevillingsgivere

Bevillingsgivere