• Danish
  • English

Seneste nyheder

Kronprinsessen besøgte Forskningens Døgn i Odense

05-08-2006
Trods højhælede sko prøvede Kronprinsesse Mary Playware-legepladsen, da hun fredag den 5. maj gæstede Odense i forbindelse med Forskningens Døgn. Flakhaven blev i et døgn omdannet til et forskertorv, hvor byen borgere kunne opleve de seneste forskningsresultater, fra den intelligente legeplads til medicinske planter.

Kronprinsesse Mary åbnede fredag den 5. maj Forskningens Døgn i Odense og overrakte den årlige forskningskommunikationspris til hjerneforsker Morten L Kringelbach på Odense Rådhus. Efter det officielle arrangement aflagde Kronprinsessen i selskab med videnskabsminister Helge Sander og Odenses borgmester Jan Boye et besøg i forskerteltet foran rådhuset.

Her blev de bl.a. præsenteret for Playware – den intelligente legeplads. Professor Henrik Hautop Lund fra Mærsk Instituttet på Syddansk Universitet fortalte om det banebrydende projekt, der forener forskning i børns leg, robotteknologi og moderne kunstig intelligens i intelligente teknologiske legepladser.

Læs mere om Playware…

Efter det royale besøg åbnede borgmester Jan Boye og rektor Jens Oddershede, Syddansk Universitet forskertorvet for publikum. Dagen i gennem – frem til lørdag den 6. maj kl. 12 - kunne interesserede se og opleve den nyeste forskning. Bl.a. de unikke fleksible ATRON-robotter, der som de første nogensinde kan ændre form når de arbejder eller en demonstration af metoderne bag DECIDE og anvendelse af såkaldte agenter i bagagetransportsystemer i lufthavne. Man kunne også høre om retsmedicin og stamceller, den digitale udtaletræner eller dykke ned i naturens eget medicinskab.

Sideløbende sad fem forskergrupper - fra de fem nye regioner - inden på rådhuset og konkurrerede i en såkaldt forskerdyst om at løse verdens energiproblemer. Efter 24-timers arbejde afslørede rektor Jens Oddershede lørdag kl. 14 vinderen, der blev det midtjyske hold. Teamet vandt bl.a. med ideer til atomkraft og større bevidsthed om forbruget.

Læs mere om Forskningens Døgn…

robocluster

Kort om Innovationsnetværket RoboCluster 

Innovationsnetværket RoboCluster samler danske kompetencer inden for forskning, udvikling og design af robotteknologi. Netværket giver dig ny viden om robotter, robotteknologi og intelligente løsninger og services til indsatsområder med stor politisk og udviklingsmæssig bevågenhed. Få nye input til netop dine udfordringer med robotteknologi og automatisering og kom tættere på det danske robotmiljø 

Læs mere...
  • Kontakt
  • Campusvej 55
  • 5230 Odense M
  • Telefon: 6550 7400
  • LOADEMAIL[mail]DOMAIN[robocluster.dk]

Bevillingsgivere

Bevillingsgivere