• Danish
  • English

Seneste nyheder

Månedens portræt: Kreativitet og spidse nåle

18-04-2006
I fremtiden bliver patienter måske stukket i armen af robotter. Integreret Designstuderende Julie Theander har sammen med en medstuderende taget det første spæde skridt mod automatisering af blodprøvetagning.

April 2006

Julie Theander er månedens portræt april 2006. Hun studerer Integreret Design på Ingeniørhøjskolen Odense Teknikum, som netop er fusioneret med Syddansk Universitet og Mærsk Instituttet.

Sammen med hendes makker Beni Sigurgeirsson gik hun i gang med afgangsprojektet Automatiseret Blodprøvetagning i januar 2006. Et projekt, der udvikles i samarbejde mellem RoboCluster Luna og Vejle Sygehus.

Visionen er en fuldautomatisk ”drive-in”-automat, som helt uden menneskelig hjælp kan tage blodprøver på patienter. Men ifølge Julie Theander vil der gå en årrække, før vi får taget blodprøve på samme måde, som vi bestiller en burgermenu på farten. Der er ganske enkelt for mange åbne spørgsmål ved metoden lige nu.

- Hvordan skal automaten holde patientens arm helt fastlåst, så den ikke bevæger sig? Og hvordan vil patienten have det med at blive låst fast og stukket i armen af en maskine?, spørger hun retorisk og understreger, at det har været en udfordring for to ingeniørstuderende at sætte sig ind i projektets sundhedsfaglige aspekter.

Læs månedens portræt: Kreativitet og spidse nåle på www.mip.sdu.dk...


Relaterede link

Projektbeskrivelse - Automatiseret blodprøvetagning... 

Artikel - Fremtidens blodprøver tages af robot...

Artikel - En robot, der tager blodprøver?...

Artikel - Blodprøve tages af robot...


Billedekilde: Mærsk Mc-Kinney Møller Instituttet for Produktionsteknologi, Syddansk Universitet

robocluster

Kort om Innovationsnetværket RoboCluster 

Innovationsnetværket RoboCluster samler danske kompetencer inden for forskning, udvikling og design af robotteknologi. Netværket giver dig ny viden om robotter, robotteknologi og intelligente løsninger og services til indsatsområder med stor politisk og udviklingsmæssig bevågenhed. Få nye input til netop dine udfordringer med robotteknologi og automatisering og kom tættere på det danske robotmiljø 

Læs mere...
  • Kontakt
  • Campusvej 55
  • 5230 Odense M
  • Telefon: 6550 7400
  • LOADEMAIL[mail]DOMAIN[robocluster.dk]

Bevillingsgivere

Bevillingsgivere